Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17

Κύμα κακοκαιρίας

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο που πλήττουν τη δυτική Ευρώπη και την Αμερική έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων.


Σε αρκετές πολιτείες των Ηνωμένων πολιτειών δεκάδες σχολεία και πανεπιστήμια έχουν κλείσει, οι δρόμοι είναι παγωμένοι, στο Σικάγο ακυρώθηκαν πάνω από 300 αεροπορικές πτήσεις, χιλιάδες σπίτια έχουν μένει χωρίς ρεύμα και θέρμανση.
Σε αρκετές περιοχές το ύψους του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο. Από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, αυτή την εποχή σε αρκετά δυσχερή θέση βρίσκονται όσοι δεν μπορούν να προμηθευτούν ενέργεια.

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε και τη δυτική Ευρώπη, στην κεντρική Γαλλία από το περασμένο Σάββατο πάνω από 80.000 σπίτια έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα δρόμοι σχολεία έκλεισαν κτλ. Χιονόπτωση, βροχή και ισχυρούς ανέμους αντιμετωπίζει και η Ισπανία όπου πολλά λιμάνια έκλεισαν λόγω του χιονιού και των ισχυρών ανέμων. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν με περαιτέρω μείωση της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: