Τρίτη, Δεκεμβρίου 23

Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Αν και έχουν αναλάβει υπηρεσία από τον περασμένο Σεπτέμβριο εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και σήμερα οι περίπου 15.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα κανονικά ωρολόγια προγράμματα των σχολείων.


Η πολύμηνη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στις περισσότερες περιπτώσεις έχει φτάσει τους εκπαιδευτικούς στα όρια της απόγνωσης, επειδή όλους αυτούς τους μήνες σπατάλησαν τα λιγοστά χρήματα που τους είχαν απομένει για τα έξοδα μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο, έτσι, θα περάσουν τις γιορτές χωρίς χρήματα.

Τα γενικότερα στοιχεία και η κατάσταση τονίζουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται για 5-6 χρόνια ως ωρομίσθιοι είναι ιδιαίτερα άσχημα, σε αυτό συντελεί και η εδώ και 10 χρόνια σκόπιμη συρρίκνωση του αριθμού των μονίμων διορισμών, αλλά και των αναπληρωτών που έφερε στα δημόσια σχολεία τις ευέλικτες μορφές εργασίας και μερικής απασχόλησης, κατ αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται σημαντικά και το εκπαιδευτικό έργο. Ένας ωρομίσθιος εκπαιδευτικός εργάζεται για 12 ώρες την εβδομάδα το ανώτερο, δεν μπορεί να κάνει κάποια άλλη εργασία επειδή είναι αναγκασμένος να πηγαίνει σε 3-4 σχολεία την ημέρα και αμείβεται με το ποσό των 7 ευρώ την ώρα.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι, για τις έκτακτες ανάγκες λειτουργίας των σχολείων και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές, το ΥΠΕΠΘ όμως καταστρατηγώντας την νομοθεσία προσλαμβάνει παράνομα χιλιάδες ωρομισθίους. Για το ζήτημα αυτό κατατέθηκε πρόσφατα στην Ηλεία και μήνυση. Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα [www.edra.gr] =

Δεν υπάρχουν σχόλια: