Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11

Ψάχνοντας την απάντηση…


Τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες και ξεπέρασαν πολιτικούς κόμματα και συνδικάτα, έδειξαν ότι η χρόνια απραξία μεγάλης μερίδας του πολιτικού συστήματος, η προβληματική και αναποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων, οι χαμηλές δημόσιες δαπάνες για την παιδεία που είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη κτλ, αλλά και η πολιτική των εντυπώσεων που εφαρµόζεται εδώ και χρόνια στη χώρα μας έχει κάνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να δυσανασχετεί αλλά και να είναι έτοιμο ανά πασά στιγμή, με όποια κ αν είναι η εξέλιξη, να συνεργαστεί για την ανατροπή του συστήματος. Στις μέρες μας η κριτική αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος έγινε αρκετά έντονη και φαίνεται.


Από την άλλη πλευρά ένα μεγάλο μέρος του μιντιακου συστήματος της χώρας εδώ και χρόνια συνεργάζεται άψογα και συνεχίζει να το κάνει, επειδή βολεύεται και εκτιμά ότι θα συνεχίσει τη βολή του, με μοναδική επιδίωξη να προαχθεί το γενικό επίπεδο των καλοπερασάκηδων πολιτικών και μη και πάντα εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις όποιες δυνατότητες.

Έτσι, αποδυκνείουν την ανοχή τους στη στρεβλή πραγματικότητα και παράγουν συχνά- πυκνά μηνύματα άλλοθι, όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να προάγεται το φαινόμενο της κοινωνικής διάβρωσης και να δημιουργούνται εύκολες ομοφωνίες, η κατάσταση οδηγεί αναπόφευκτα να μην αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και να δημιουργούνται μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Κατ’ αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν καθημερινά τις ελλείψεις ενός «εχθρικού» κράτους! και να προσαρμόζονται σε όλο και πιο δύσκολες γ΄ αυτούς συνθήκες. Η διατήρηση συνηθειών και τρόπων πολιτικής συμπεριφοράς που αντλούν την προέλευση τους από αποτυχημένες πολιτικές πρακτικές είναι σίγουρο ότι θα διευρύνει τα όρια των ανισοτήτων και σε μεγάλο βαθμό θα δυσκολέψει την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: