Πέμπτη, Δεκεμβρίου 4

Συνέδριο CDU

Ενισχυμένη εξήλθε η Άγκελα Μέρκελ από το τακτικό συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης που ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα τις εργασίες του.


Με το δεύτερο καλύτερο ποσοστό από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της επανεξελέγη στην ηγεσία της CDU η Άγκελα Μέρκελ, σε ένα συνέδριο που διεξήχθη στη σκιά της οικονομικής κρίσης, είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά, αλλά όχι ενθουσιασμό.
Η κυρία Μέρκελ διασφάλισε το 94,8% των ψήφων, σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο.


Η καγκελάριος προετοίμασε τους συνέδρους για σκληρούς καιρούς.


Επανέλαβε το «όχι» της σε μείωση των φόρων πριν από τις εκλογές του 2009, λέγοντας στην ομιλία της ότι «θα πρέπει να τολμάμε να κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα» και να αντιπαρατιθέμεθα στις απόψεις του ρεύματος και των «ειδικών», που μας έφεραν στη σημερινή αυτή κρίση.

Η κεντρική ομιλία της ήταν στεγνή και πραγματιστική, όχι τόσο εύπεπτη σε χαλεπούς καιρούς, ελάχιστοι ωστόσο τόλμησαν να διατυπώσουν αντιρρήσεις στην γραμμή της καγκελαρίου ενόψει των κρισίμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2009. Ευρωεκλογές τον Ιούνιο και ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο. Εκεί θα μπουν οι βάσεις για τη διακυβέρνηση στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Και όπως υπογράμμισε χθες η Άγκελα Μέρκελ:

«Η δεύτερη αυτή δεκαετία θα χαρακτηρίζεται από εντονότερες δημογραφικές αλλαγές, περισσότερο ανταγωνισμό από άλλες χώρες του κόσμου και από την ανάγκη ενός νέου σχεδιασμού της οικονομικής ανάκαμψης, που θα έλθει μετά το πέρας αυτής της κρίσης. Και θα χρειαστεί να επενδύσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένη ότι η Γερμανία μπορεί να τα καταφέρει, η Γερμανία μπορεί να πετύχει».

http://www.dw-world.de/dw/0,2142,625,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: