Παρασκευή, Ιουλίου 25

Συνελήφθη και ο Μladic;

Σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Pravda του Βελιγραδιού αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Σερβία να έχουν συλλάβει και το Στρατηγό Ratko Mladic, η εφημερίδα τονίζει ότι από τη στιγμή που η παράδοση του R. karatzic ήταν πολιτική απόφαση δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει συλληφθεί και ο r. Mladic, τι στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με την εφημερίδα οι αρχές της Σερβίας γνώριζαν τις κινήσεις τους.

Η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της αναφέρει ότι οι αρχές περιμένουν την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ανακοινώσουν τη σύλληψη.

Παράλληλα ο συνήγορος υπεράσπισης του Ράντοβαν Κάρατζιτς θα εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο, που του επιτρέπει ο νόμος, για να καταθέσει έφεση στην απόφαση έκδοσης του πελάτη του στο δικαστήριο της Χάγης, ώστε να καθυστερήσει η έκδοση και να μπορέσουν τα μέλη της οικογένειας του Κάρατζιτς να τον επισκεφτούν πριν οδηγηθεί στη Χάγη.

Σε διαδήλωση υπέρ του Κάρατζιτς χθες στο Βελιγράδι έγιναν μικρο επεισόδια, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του Σέρβου προέδρου και του σοσιαλιστικού κόμματος της Σερβίας.

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας δήλωσε ότι "η Σερβία είναι αποφασισμένη να επιτύχει τον ευρωπαϊκό της "στόχο" χωρίς να εγκαταλείπει τον διπλωματικό αγώνα για την εδαφική της ακεραιότητα"

Με πληροφορίες από: Pravda, ape.
διαβαστε περισσότερα

1 σχόλιο:

Μιχάλης είπε...

Μακάρι να συληφθούν όλοι οι εγκληματίες πολέμου. Μην ξεχνάμε και τους έλληνες που συμμετείχαν στις σφαγές μαζί με τους σέρβους, και παραμένουν ατιμώρητοι.