Σάββατο, Ιουλίου 26

Οικολογική καταστροφή με επιπτώσεις στον τουρισμό στη Ρόδο

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή στη Ρόδο, αλλά και οι επιπτώσεις στον τουρισμό, από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για 5η ημέρα στο νησί και έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει για πέμπτη ημέρα δασικές εκτάσεις στη Ρόδο.Στη μάχη συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Γαλλία που έφθασαν στο νησί, ενώ από χθες το πρωί μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη επιχειρούν δύο ιταλικά, καθώς και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχειακές μονάδες στη νότια Ρόδο. Παρ' ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να φτάσει η φωτιά στις τουριστικές μονάδες, η εκκένωση αποφασίστηκε λόγω του πυκνού καπνού που επικρατούσε στην περιοχή και είχε προκαλέσει την ανησυχία αρκετών τουριστών.

Χθες το βράδυ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και πρόστιμο 15.000 ευρώ για εμπρησμό εξ αμελείας, τον 61χρονο κάτοικο του χωριού Αγίου Ισιδώρου που κρίθηκε υπαίτιος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: