Δευτέρα, Ιουλίου 14

Σώο το αρκουδάκι

Επέστρεψε τελικά στη μητέρα του το μικρό αρκουδάκι, το οποίο απροστάτευτο και αποκομμένο από τη μάνα του βρέθηκε στην κορυφή ενός δέντρου 30 μέτρων κυνηγημένο από σκύλους, στην περιοχή του Μαλακασίου του Ν. Τρικάλων!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το αρκουδάκι σκαρφάλωσε στην κορυφή μιας μαύρης πεύκης, ύψους περίπου 30 μέτρων, για να γλιτώσει από τους διώκτες του.

Το μικρό αρκουδάκι έκανε τη βόλτα του μαζί με τη μητέρα του σε δασική περιοχή νότια του Μαλακασίου και συγκεκριμένα νότια της σήραγγας του Μετσόβου, όταν τους επιτέθηκαν τσοπανόσκυλα.

Ενστικτωδώς, το μικρό αρκουδάκι ανέβηκε στην κορυφή του κοντινότερου δέντρου, ενώ η μητέρα τράπηκε σε φυγή, με σκοπό να επιστρέψει στο παιδί της μόλις περάσει ο κίνδυνος.
Αυτό το οποίο διαπίστωσαν τα μέλη της ομάδας "Καλλιστώ", όταν βρέθηκαν στο σημείο, ήταν πως το αρκουδάκι ενώ είχε διαφύγει τον κίνδυνο από τα σκυλιά βρίσκονταν εκτεθειμένο στα αδιάκριτα βλέμματα και το θόρυβο αρκετών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που ήθελαν οπωσδήποτε να δουν από κοντά το σπάνιο αυτό θέαμα.

Η ομάδα της "Καλλιστώ", αποτελούμενη από δύο βιολόγους και το νοσοκόμο κτηνίατρο της οργάνωσης, ζήτησαν από τον κόσμο και τα τηλεοπτικά συνεργεία να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Όταν τελικώς απομακρύνθηκε ο κόσμος, η ομάδα της "Καλλιστώ" αποφάσισε να παρακολουθήσει εκ του μακρόθεν την εξέλιξη της ιστορίας, ώστε έτσι να εξασφαλιστεί το αίσιο τέλος της.

Έστησαν, λοιπόν, ένα αυτόματο καταγραφικό σύστημα, εφοδιασμένο με υπέρυθρες ακτίνες και κατέγραψαν το κάλεσμα της μαμάς αρκούδας προς το μικρό της, το οποίο ανακουφισμένο πια κατέβηκε από το δέντρο, αλλά, μάλλον θα θυμάται για καιρό την περιπέτειά του.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η περιοχή στην οποία βρέθηκε το αρκουδάκι είναι σημαντικός βιότοπος και ταυτοχρόνως, πέρασμα για τις αρκούδες μεταξύ βόρειας και νότιας Πίνδου.
Με πληροφορίες από: hri, kallisto.gr

1 σχόλιο:

Katerina είπε...

φοβερή φωτογραφία !!!