Σάββατο, Ιουλίου 12

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων

Τις ποινικές ευθύνες στελεχών της Cosmote και της εταιρείας "Γερμανός" θα διερευνήσει ο 20ος τακτικός ανακριτής, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για πέντε κακουργήματα αναφορικά με την εξαγορά της "Γερμανός" από την Cosmote.

Οι διώξεις στρέφονται κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Cosmote την επίμαχη περίοδο, του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και ακόμη επτά ατόμων που συνδέονται με την εταιρία Γερμανός, Παράλληλα ο ανακριτής θα εξετάσει και την εμπλοκή των χρηματιστών ως προς τη χειραγώγηση της μετοχής της "Γερμανός".
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης αναφερόμενος σήμερα Σάββατο σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο για το θέμα ,δηλώνει πως η επιχειρηματική αυτή κίνηση της Cosmote δικαιώνεται από την αγορά και τις εξελίξεις.

Δικαιωμένο ωστόσο από τις εξελίξεις δηλώνει και το ΠΑΣΟΚ που κίνησε το θέμα και θέτει νέα ερωτήματα για τη συμφωνία την Ντόιτσε Τέλεκομ.

Στο μεταξύ η Cosmote υπερασπίζεται τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την κίνηση στρατηγικής αξίας και πλήρους διαφάνειας ενώ ως αναντίστοιχη με την πραγματικότητα χαρακτηρίζει τη δίωξη ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και υποστηρίζει ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί από τη δικαστική διερεύνηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις μη ξέροντας πλέον τι να πουν.
Mε πληροφορίες από:hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: