Τρίτη, Ιουλίου 1

Ποινική δίωξη για τη Siemens

Με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου ολοκληρώθηκε η έρευνα του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση της Siemens στο σκέλος που αφορά τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ και τη σύμβαση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα: παθητική και ενεργητική δωροδοκία κατά μόνας και από κοινού άπαξ και κατ' εξακολούθηση στρεφόμενες κατά του δημοσίου (για την περίπτωση της C4I) και σε βάρος του ΟΤΕ.

-Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,

-Ηθική αυτουργία στη νομιμοποίηση εσόδων και

-Αμεση συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων.

Η δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες φακέλους θα διαβιβαστεί αύριο στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, προκειμένου να οριστεί ειδικός ανακριτής που θα αναλάβει τη διενέργεια κύριας ανάκρισης και την προσωποποίηση των αδικημάτων.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης σχετικά με καταγγελίες για ύποπτες συμβάσεις της Siemens για τις περιπτώσεις του ΟΣΕ, των πυραύλων "Πάτριοτ" και των πυραυλικών συστημάτων Ερμής, θα σχηματιστούν χωριστές δικογραφίες και θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.

Ο κ. Αθανασίου είχε λάβει εντολή για τη διενέργεια της έρευνας το 2006, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχε μεταβεί με ομάδα εισαγγελέων στη Γερμανία και στην Ελβετία, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής.

Με πληροφορίες από: hri

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε ποιον ασκήθηκε ποινική δίωξη;

Ανώνυμος είπε...

Από Σεπτέμβρη θα οριστεί ανακριτής για να ασκήσει ποινικές διώξεις

Ανώνυμος είπε...

Από πάντα, πάγια πρακτική των ομάδων συμφερόντων και των ιδιωτικών εταιριών είναι να προσδοκούν πρόσβαση σε πολιτικούς, αρκετές φορές και με χρηματικά ανταλλάγματα με σκοπό να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστών για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

To θέμα είναι ότι κανένας δεν τιμωρείται, ενώ οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας.