Παρασκευή, Ιουλίου 4

Αντιδρούν στη «ρύθμιση» οι εκπαιδευτικοί

Τις έντονες αντιδράσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών φαίνεται να προκαλεί η ρύθμιση που προτείνει το Yπουργείο Παιδείας για το διορισμό των εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στην εκπαίδευση. Εκτός αυτού και εξαιτίας της ρύθμισης το υπουργείο παιδείας σχεδιάζει περικοπές των αναπληρωτών και κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με ωρομισθίους.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η ρύθμιση δεν είναι αυτό που περίμενε το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και αυτό επειδή δεν καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αφού αφήνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς που για χρόνια προσέφεραν υπηρεσίες ως ωρομίσθιοι για 300 ευρώ το μήνα εκτός μόνιμου διορισμού.

Με βάση και τα όσα έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας η ρύθμιση διορίζει όσους έχουν 30 μήνες προϋπηρεσία χωρίς επιτυχία στο ΑΣΕΠ, ταυτόχρονα όσοι είναι κάτω από 30 μήνες προϋπηρεσία και είναι χωρίς ΑΣΕΠ δεν διορίζονται. Παράλληλα όσοι έχουν 24 μήνες προϋπηρεσία και επιτυχία στο ΑΣΕΠ από δω και στο εξής θα διορίζονται. Τι θα γίνει όμως ρωτούν οι εκπαιδευτικοί με αυτούς που έχουν προϋπηρεσία και δεν θα πετύχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Εκτός των παραπάνω και συμφωνα με την αιτιολογική έκθεση ο αριθμός όσων διορίζονται ( με τη ρύθμιση) θα αφαιρείται από τον αριθμό των προσλαμβανομένων αναπληρωτών για λόγους οικονομίας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ωρομίσθιοι για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στο κανονικό σχολείο.
Κάνοντας μια πρόχειρη εκτίμηση φαίνεται ότι ο αριθμός των αναπληρωτών θα μειωθεί στο ελάχιστο. Άρα και όσοι συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση θα εργάζονται μέχρι το 2013 ως ωρομίσθιοι.

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Ρε παιδια, αφου δεν το εχετε το θεμα, τι το κουραζετε;
Οι ανθρωποι, εχουν γλυκαθει, απο τις αλλες φορες, που παρεκαμψαν το ΑΣΕΠ και μπηκαν μεσα χωρις εξετασεις.
Θελουν λοιπον, να κανουν και τωρα, τα ιδια, αφου καταλαβαν, οτι οι πολιτικοι, ειναι για τα μπαζα.
Ολοι οι πολιτικοι βεβαια, για να μη νομιζουν τιποτα ανεγκεφαλοι, οτι υπαρχει καμμια διαφορα, μεταξυ τους.(Οι εξαιρεσεις, ειναι σπανιες, και ανηκουν παλι, σε ολα τα κομματα).
Κριμα δεν ειναι, να υπαρχουν πτυχιουχοι, με πολλα προσοντα και να βαλουμε μεσα απο το σωρο;
Εσεις, αν εισαστε εργοδοτες, ετσι θα κανατε για τους υπαλληλους, που θα παιρνατε; Απο το σωρο;
Α ρε Αρσενη, τι τραβας ακομα απο το βρισιδι που σου ριχνουν οι καραγκιοζηδες.
Οσον αφορα στον αριθμο των καθηγητων, τους εχετε μετρησει, ποσοι ειναι και ποσοι χρτειαζονται;
Για μετρηστε τους, να δειτε ποσα ψεμματα γραφουν οι Δ/ντες, οσον αφορα στον ακριβη αριθμο των μαθητων στα Σχολεια, που ειναι εκεινο, που καθοριζει τελικα και τον αριθμο των καθηγητων στις ταξεις.