Σάββατο, Ιουλίου 26

Τα αίτια που προκάλεσαν το θλιβερό συμβάν.


Καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποι μας κύρια στις χειρωνακτικές εργασίες κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες και με χαμηλούς μισθούς προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, για τη συμπλήρωση του εισοδήματος τους αρκετοί κάνουν 2 και 3 δουλειές και αυτό επειδή τις τελευταίες δύο δεκαετίες τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά.

Οι δύσκολες συνθήκες εργασίας αρκετές φορές έχουν ως κόστος την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, το θλιβερό συμβάν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα που στοίχησε τη ζωή σε 8 εργαζόμενους είναι χαρακτηριστικό.

Κατά γενική ομολογία καθημερινά οι εργαζόμενοι βιώνουν μια δυσάρεστη πραγματικότητα, μέρα παρά μέρα έχουμε επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων ( κατά βάση στον ιδιωτικό τομέα), πιο πολύ εργασία, πιο λιγότερα λεφτά, οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις απολύεται χωρίς αιτιολογία και δεύτερη κουβέντα. Η Νομοθεσία για την υποστήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας σχεδόν δεν εφαρμόζονται.

Ταυτόχρονα υπάρχει πλήρης απουσία ελέγχων
και πώς όμως να υπάρχει έλεγχος όταν στους ε(κ)λεκτικούς μηχανισμούς (Ι.Κ.Α. κ.τ.λ) υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών τους, τόσο το Ι.Κ.Α. όσο και οι επιθεωρήσεις εργασίας υπολειτουργούν.

Οι καταστάσεις αυτές δημιουργούν σε χιλιάδες συνανθρώπους μας στρες και αίσθημα ανασφάλειας στους χώρους εργασίας που με τη σειρά τους δημιουργούν πρόωρη βιολογική και επαγγελματική εξουθένωση σε χιλιάδες εργαζόμενους, με άσχημα συνακόλουθα και ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το άτομο όσο και για την κοινωνία. Στις μέρες μας τίποτα δεν προστατεύεται, όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Σε αυτή τη νέα εργασιακή πραγματικότητα της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων βλέπουμε να μην υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αυτό τόσο από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και από τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς. Το μοναδικό που έχουν καταφέρει να κάνουν μέχρι τώρα είναι διαπιστώσεις, με τις οποίες όμως διαπιστώσεις οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Συνήθως οι «προστάτες» των εργαζομένων αρέσκονται σε επικοινωνιακές φιέστες υποστήριξης και συλλυπητήρια όταν συμβαίνει κάποιο δυσάρεστο γεγονός, από κι και πέρα όμως τίποτα, μέχρι εκεί.
Οι μεμονωμένες προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων για την υποστήριξη των δικαίων τους σπάνια βρίσκει ανταπόκριση, ενώ υπάρχει και ο φόβος της απόλυσης.

Σε αυτή την άθλια πραγματικότητα ο καταλογισμός ευθυνών και οι διαπιστώσεις δεν έχουν καμιά αξία, άρα εκ των πραγμάτων, ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί ευθύνη έχουν όλοι και οι εργαζόμενοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχει θεσμοθετηθεί μικτή επιτροπή ελέγχου με εκπροσώπους και των εργαζομένων για την τήρηση των κανόνων..

Μήπως πρέπει να ελέγξει κάποιος την επιτροπή αν κάνει σωστά τη δουλειά της, ας κοιτάξουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως καταγράφουν παραβάσεις χωρίς όμως να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες.

γιατί γίνεται αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Για να γίνουν αυτά τα θύματα της απληστείας άλλων μάθημα στους νεώτερους:
Ποιοι και πώς άρχισαν την κερδοσκοπία με το σκιάχτρο "υπερθέρμανση"
Ο αμάχητα συντριπτικά σημαντικότερος παράγοντας διαμόρφωσης του κλίματος από την εποχή που εμφανίστηκε η Γη, είναι ο ήλιος
, πράγμα που φαίνεται τόσο από τις διαφορές στη θερμοκρασία ανάμεσα στις εποχές και μέσα στο24ωρο, όσο και σε όλα τα γεωλογικά αρχεία.
Παρακάτω θα δούμε πώς εμπλέκονται οι φορομπήχτες πολιτικάντηδες, η συλλογική ενοχοποίηση της ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, οι παρασιτικές ψευτοοικολογικές κλίκες, η αθώα τροφή των φυτών - το γνωστό από τη φωτοσύνθεση διοξείδιο τού άνθρακα, τα ραδιενεργά εργοστάσια και όπλα, στην κατατρομοκράτηση των απλών ανθρώπων για να διαιωνιστούν οι αρχομανείς, όμοιοι με όλους τους προηγούμενους φαραώ, Ρωμαίους, Μάγια κοκ, που ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ από αλαζονεία, με την ιδέα ότι ήταν ...αθάνατοι...
Όταν η επιθετική Μ. Θάτσερ έγινε πρωθυπουργός τής βρετανικής μοναρχίας το 1979, ζήτησε από συμβούλους της να της προτείνουν πώς θα ανεβάσει το κύρος της. Ένας πρεσβευτής, ο Τίνκελ, της είπε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα πτυχίο χημείας που είχε (για να εντυπωσιάζει ηγέτες που δεν είχαν σπουδάσει ανάλογα αντικείμενα), και πρότεινε σε κάθε συνάντησή της μαζί τους να κινδυνολογεί και να ενοχοποιεί με πρόσχημα την "ανθρωπογενή υπερθέρμανση", κάτι που χιλιοειπώθηκε, αλλά ποτέ δεν αποδείχθηκε, ενώ μας κατηγορούν αντιφατικά για μόλυνση που παράγεται εξαιτίας των δικών τους απαιτήσεων για όπλα, λοιπά βιοκτόνα, μέγαρα, ακριβά βίτσια, συχνά διηπειρωτικά ταξίδια κοκ !
Έτσι σταδιακά διάφοροι ηγέτες άρχισαν να κινδυνολογούν μαζί της, άλλος με στόχο να φορολογεί πιο βαριά, άλλος με την ιδέα ότι έτσι θα χτυπηθεί ο ανταγωνισμός από τις βιομηχανοποιημένες χώρες, άλλος επειδή νόμιζε ότι θα το ψηφίζουν για πιο ευαίσθητο κοκ... Η ίδια η Θάτσερ, μαζί με την αυτοπροβολή είχε κι άλλον ένα λόγο, δηλαδή να αυξήσει το ραδιενεργό οπλοστάσιό της με το εξής κόλπο:
Μισούσε τους ανθρακωρύχους που πίστευε ότι αυτοί και όχι η ανικανότητα είχαν ρίξει την προηγούμενη από το κόμμα της κυβέρνηση το 1974, ενοχοποίησε την τροφή των φυτών, το διοξείδιο τού άνθρακα που παράγεται (κυρίως από τους ωκεανούς!) από την αναπνοή μας και τα καύσιμα και επέβαλε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ "ΚΑΘΑΡΑ" ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ... Δεν την ενδιέφεραν τα προβλήματα που θα προκαλούσε η ραδιενεργός εγωμανία της στις επόμενες γενιές... Ούτε τα εγκεφαλικά που έπαθε από όλη αυτή την αρχομανία...
Έφτιαξε μάλιστα ένα "επιστημονικό" κέντρο που να προωθεί την τρομοκρατία τής υπερθέρμανσης, το Χάντλεϊ, πράγμα που κάνει ως σήμερα.
Ενδεικτικό των κερδομανών κλικών που φτιάχτηκαν σε πολλά μέρη τότε, συμπεριλαμβανόμενων των τρομοΜΜΕ, είναι το γεγονός ότι μια πολυδιαφημισμένη αυταρχική οργάνωση που ήθελε να τρομοκρατήσει και να ενοχοποιήσει με την "υπερθέρμανση" στη διάσκεψη του Ριο, το 1992, ενώ είχε παραγγείλει μια έρευνα για τις απόψεις 400 κλιματολόγων από τρομολαγνικά κρατικά ιερατεία, ΜΟΝΟ 15 απάντησαν ότι πίστευαν στην "υπερθέρμανση"... Οι συνδρομητάκηδες ψευτοοικόλογοι αποσιώπησαν τα αποτελέσματα... Το 1995 μάλιστα 1500 επιστήμονες από όλον τον κόσμο απέρριψαν την τρομολαγνεία με τη διακήρυξη της Λειψίας. Κάτι ανάλογο έγινε την άνοιξη του 2008 στη Ν.Υόρκη.
Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι η κλίκα τής γραφειοκρατίας τού ΟΗΕ που μας ενοχοποιεί για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, η λεγόμενη IPCC, εκδίδει ανακοινώσεις ΑΦΟΥ πάρει τις εντολές των φασιστικών κυβερνήσεων, και έχει ελάχιστους σχετικούς με το αντικείμενο "επιστήμονες", οι οποίοι ποτέ δε διαβουλεύονται με αλτρουϊστές επιστήμονες που ούτε για ροκάνισμα κονδυλίων ούτε για δόξα ενδιαφέρονται.
Οι τελευταίες έντονες αμφισβητήσεις από Ρωσία, Ινδία,ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ, δείχνουν ότι, καθώς το πετρέλαιο τελειώνει, για τα 7 εξουθενωμένα δισεκατομμύρια ανθρώπων δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική (αφού οι διαφημιζόμενες ανεμογεννήτριες, πάνελ κοκ στηρίζονται στο πετρέλαιο που ολοένα ακριβαίνει...), εκτός από τον ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων στις υπερπληθυσμιακές χώρες, τις εκτεταμένες αναδασώσεις και την αποκέντρωση σε αυτάρκη χωριά με πολυκαλλιέργειες, αντί για τις ερημοποιητικές μονοκαλλιέργειες. Μακάρι κάθε μέρα περισσότεροι αλτρουϊστές να διαδίδουν τις δοκιμασμένες φιλειρηνικές λύσεις!
http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk.