Κυριακή, Ιουλίου 13

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΕΙΝΑ KAI ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση μαστίζει χιλιάδες κάτοικους του νόμου Ηλείας, οι φωτιές του περασμένου καλοκαιριού που κατάστρεψαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, οι πάγοι και οι πλημμύρες του χειμώνα, αλλά και οι πρόσφατοι σεισμοί έχουν κάνει χιλιάδες κατοίκους του νομού να μην έχουν να αγοράσουν ούτε ψωμί… Η οικονομία είναι σε άσχημη τροχιά, το κοινωνικό πρόβλημα είναι τεράστιο.

Τα κυβερνητικά μέτρα ακόμη δεν έχουν αποδώσει όπως ήταν φυσικό τα αναμενόμενα λόγω κακοδιοίκησης και πολιτικής ανεπάρκειας αρκετών τοπικών παραγόντων, κύρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αντί να λύνουν δημιουργούν προβλήματα.

Έτσι στη βάση της κοινωνίας υπάρχει κλίμα απελπισίας, το διαπιστώνουμε καθημερινά στις αγορές του νομού και στα χωριά., το χειρότερο όμως απ όλα είναι ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να μην έχουν προσδοκίες, δεν ελπίζουν ότι μπορεί κάποιος να τους βοηθήσει, θλίψη και απογοήτευση είναι η εικόνα που συναντάς παντού.

Μας εγκατέλειψαν όλοι, «ζήτησαν τη στήριξή μας κι όταν βγήκαν μας ξέχασαν»λένε οι πολίτες στην Ηλεία, με την αγωνία για την επόμενη μέρα να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους.

Οι πολιτικοί μας θέλουν μόνο να τους ψηφίζουμε και να τους χειροκροτάμε τονίζουν αγανακτισμένοι χιλιάδες κάτοικοι του νoμού.

4 σχόλια:

Katerina είπε...

η αλήθεια ειναι ότι χτυπήθηκαν μέσα σε έναν χρονο πολύ οι συντοπίτες σου. Οσο σκεφτομαι τι αισθανόμασταν όλοι βλέποντας τις φωτιές...
Οι άνθρωποι μετά τους πρόσφατους σεισμούς σιγουρα πλέον τα έχουν δει όλα...

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ειναι τα δυσκολα που δεν υπαρχει τροφη και χρηματα.


το σεισμο δεν τον βλεπεις τον νιωθεις...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πρόβλημα μόνο το γεγονός ότι υπάρχει οικονομική κρίση, συνεχίζεται και η καταστροφή του περιβάλλοντος στην Ηλεία με παράνομες δραστηριότητες,


πχ υπάρχει παράνομη Λήψη αδρανών υλικών καθ όλη τη διάρκεια του έτους από τους ποταμούς Πηνειό Αλφειό, νεδα, και Λάδωνα, κανένας δεν λέει τίποτα.

Κάποια μικρά πάρκα που υπάρχουν είναι παρατημένα και αυτά στην τύχη τους, σκουπίδια στους δρόμους, κτλ τι να πεις!

Katerina είπε...

και σεις οι ντοπιοι τι κάνετε;