Κυριακή, Ιουλίου 6

«Προσεχτικοί υπαινιγμοί»

Παρατηρώντας την τρέχουσα εξέλιξη των γεγονότων στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας διαπιστώνεται εύκολα ότι υπάρχει πρόβλημα.

Το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του για πρώτη φορά μετά το 1975 αισθάνεται αρκετά άβολα. Το πολιτικό προσωπικό και κύρια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, στη συνείδηση των πολιτών έχουν καταγραφεί πλέον ως συνυπεύθυνοι για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Αρκετοί πολιτικοί δεν κατάφεραν να προστατέψουν και να προστατευτούν.

Παράλληλα, δεν μπορείς να πεις ότι και η οικονομική πορεία της χώρας, που θα βοηθούσε για την ενσωμάτωση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι(ήταν και παραμένει να είναι βασικός στόχος της χώρας) έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η ασκηθείσα πολιτική φαίνεται να έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικό κοινωνικό κόστος.
Τα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα που θα μπορούσαν να είναι η κάποια εναλλακτική λύση, φαίνεται να μην έχουν πρόταση ή καλύτερα δεν έχουν πιστέψει ακόμη ότι μπορεί κάποια στιγμή να κυβερνήσουν τη χώρα.

Ακόμη είναι γεγονός ότι τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα σπάνια έχουν μία και μόνη αιτία, πάντα οι παράγοντες που συμβάλουν στη δημιουργία προβλημάτων είναι πολλοί, όμως τους κανόνες τους διαμορφώνουν τα άτομα η κατ επέκταση σύνολα ατόμων.
Σήμερα, με μια πρώτη ματιά και σε μια εποχή που οι πόροι είναι περιορισμένοι φαίνεται ότι οι περισσότεροι κανόνες διαμορφώνονται κατόπιν παραγγελίας και προς το συμφέρον των ιδιωτών με τα μεγάλα συμφέροντα ώστε έτσι να μπορέσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να κυριαρχήσουν στην αγορά.
Με τον τρόπο αυτό η κοινωνική κυριαρχία χάνεται, ενώ το άτομο αναγκάζεται να προσαρμόζεται σε όλο και πιο δυσμενές για αυτόν περιβάλλον. ,

Και εκεί που η κοινωνία περίμενε από τους πολιτικούς να ανοιχθούν για να καλύψουν το σύνολο της κοινωνίας βλέπουμε με έκπληξη από στελέχη και των δυο μεγάλων κομμάτων να διατυπώνουν απόψεις που θα «κλείσουν περισσότερο το πολιτικό σύστημα», οι προτάσεις που ακούγονται για μονοεδρικές περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα αυτό το σκοπό θέλουν να εξυπηρετήσουν, αόριστες έννοιες λένε οι πολίτες, που δεν μπορούν να φέρουν στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα κανένα θετικό αποτέλεσμα

Από την άλλη πλευρά είναι δεδομένο ότι αυτός που έχει την ευθύνη των αποφάσεων και της υλοποίησης αυτών είναι και ο βασικός υπαίτιος της κάθε άσχημης κατάστασης. Σήμερα το σύνολο των πολιτών αναμένουν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν την κοινωνία με δημοκρατία και ασφάλεια στο μέλλον
t.v.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ γίνεται σύγκρουση Γερμανίας με αγγλοαμερικάνους που χάνουν πόντους στην ελλάδα, όπως βρίσκονται στα μαχαίρια οι κορυφαίες εταιρίες τους Ζήμενς και Τζένεραλ Ελέκτρικ. Η Ελλάδα απουσιάζει. Οσοι εχέφρονες πολίτες απέμειναν αηδιάζουν χαζεύοντας το μεθοδευμένο "θέαμα" κανιβαλισμού ανάμεσα σε πολιτικές μαριονέτες που γίνεται με τη διαμεσολάβηση πρακτόρων-εισπρακτόρων από το "δημοσιογραφικό κόσμο". Αξιέπαινο το συγκρατημένο σχόλιο, αλλά "χλωμό" σαν αμηχανο χαμόγελο.