Πέμπτη, Ιουλίου 31

Ιδρύεται Σώμα Ελεγκτών για την Ακρίβεια


Στο 4,1% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης

Στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 4,1% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιούλιο από 4% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κοινοτική στατιστική υπηρεσία. H άνοδος αυτή, η οποία ήταν αναμενόμενη, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

O πληθωρισμός ξεφεύγει πλέον ακόμη περισσότερο από το στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ. Το ποσοστό ανεργίας Ιουνίου διαμορφώθηκε στο 7,3%.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των καυσίμων αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια να ανακοινώνει ότι ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε εταιρίες και πρατήρια καυσίμων με στόχο την πάταξη της κερδοσκοπίας. Επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα αναμένεται η σύσταση του Σώματος Ελεγκτών για την ακρίβεια

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, σύντομα θα είναι έτοιμη η σχετική ρύθμιση και σημείωσε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται από τις υφιστάμενες δυνάμεις που υπάρχουν στο υπουργείο.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας υπάρχουν πρατήρια που η τιμή της αμόλυβδης είναι στο 1,14 ευρω, ενώ στις τουριστικές περιοχές οι τιμές της βενζίνης είναι αρκετά υψηλότερες από τον μέσο όρο αγγίζοντας η και ξεπερνώντας το 1,35 ευρώ το λίτρο στην Κέρκυρα.

Με πληροφορίες απο: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: