Σάββατο, Ιουλίου 12

Χωρίς δασκάλους μένουν τα σχολεία.

4.500 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνταξιοδοτούνται τον επόμενο μήνα, ενώ ενδέχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός όσων καταθέσουν το επόμενο διάστημα αίτηση συνταξιοδότησης να φτάσει και τις 6.000.

Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων δημοτικών σχολείων της χώρας, που ως γνωστό υπάρχει ήδη εδώ και κάποια χρόνια μεγάλη έλλειψη δασκάλων.

Πέρυσι τον Σεπτέμβρη τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήταν περίπου 12.000 ( δάσκαλοι, καθηγητές φυσικής αγωγής, καθηγητές αγγλικών και οι υπόλοιπες ειδικότητες των δημοτικών σχολείων)

Το υπουργείο παιδείας κάλυψε τα περίπου 2.500 λειτουργικά κενά των δασκάλων με αναπληρωτές, ενώ τα υπόλοιπα κενά των ειδικοτήτων τα κάλυψε για λόγους οικονομίας με χιλιάδες ωρομίσθιους.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εργάζονται για 12 ώρες την εβδομάδα και αμείβονται με 250 ευρώ το μήνα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο και να ταλαιπωρούνται οι μαθητές.

4 σχόλια:

Katerina είπε...

Το χειρότερο είναι ότι τα σχολεία μικρών περιοχών και απομακρων νησιών μένουν αδεια όχι μόνο από παιδιά αλλά και από δασκάλους και καθηγητές , οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη τακτική των αποσπάσεων γινονται οι ίδιοι φορείς μιας απάνθρωπα συγκεντρωτικής χώρας.

ilianews είπε...

τι προτείνεις;

Katerina είπε...

να περιοριστούν οι αποσπάσεις ή να καλυφτουν τα κενα τις πρωτοβάθμιας με καθηγητες ειδικοτήτων δευτεροβάθμιας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να πάρουν μια ώρα από το δάσκαλο και να τη δώσουν στη φυσική αγωγή.
H χώρα μας ως γνωστό έχει τα λιγότερα ποσοστά φυσικής αγωγής στη Ευρώπη στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.