Τετάρτη, Ιουλίου 9

Ανοιγμα λογαριασμών θα ζητήσει ο ανακριτής



Για το σκάνδαλο με τα "μαύρα ταμεία" της Siemens

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τουλάχιστον πέντε προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens θα ζητήσει ο ειδικός ανακριτής μέσα στον Ιούλιο.

Εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραφολογική εξέταση, που είχε ζητηθεί από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, απέδειξε πως το ιδιόχειρο σημείωμα που υποδείκνυε λογαριασμό της τράπεζας ΚΑΝΑΝΤΙΑΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛ στη Γενεύη για να κατατεθούν 10 εκ. μάρκα της Siemens σε λογαριασμό με τον κωδικό όνομα "Ρόκος" έχει γραφτεί από τον Αριστείδη Μαντά, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη.

Στο μεταξύ άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Το αργότερο αύριο θα στείλει και σχετικές επιστολές στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά ακόμη να ενημερωθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από το Μιχάλη Λιάπη για τις συμβάσεις της Siemens με το Υπουργείο και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς. "Ο κ. Παπανδρέου, ενώ ζητά διάλογο για τη διαφάνεια, αρνείται να συμμετάσχει στη διακομματική επιτροπή", ήταν το σχόλιο της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: