Πέμπτη, Ιουλίου 31

Το περιστατικό στο nightclub

Το γύρο του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ προκαλώντας τεράστια ζημιά στον τουρισμό της χώρας έκανε η είδηση του μέχρι θανάτου ξυλοδαρμού 20χρονου αυστραλού τουρίστα έπειτα από αντιπαράθεση με πορτιέρη σε nightclub της Μυκόνου. Ο Αυστραλός τουρίστας μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε και βρίσκεται σε κώμα σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος νομίζοντας ότι ο τουρίστας, μαζί με την παρέα του είχαν κλέψει μία τσάντα και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν να ελέγξουν τα διαβατήριά τους. Οι αυστραλοί τουρίστες, αρνήθηκαν και τότε άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Ο ένας απ αυτούς με ένα κλομπ, το οποίο είχε μαζί του άρχισε να χτυπά τον έναν Αυστραλό με συνέπεια τα τραγικά αποτελέσματα.

Στα νυχτερινά καταστήματα τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, συμβαίνουν συχνά (συνήθως είναι μικρότερης έκτασης και έντασης), τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες. Για την ανάπτυξη του «φαινομένου νοοτροπία» οι ιδιοκτήτες των νυκτερινών κέντρων έχουν μεγάλη ευθύνη, μεγάλη ευθύνη όμως έχουν και οι αρμόδιες αρχές. Οι διαδικασίες ελέγχου στα νυχτερινά καταστήματα έχουν χαλαρώσει αρκετά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεταξύ των άλλων τεράστια φοροδιαφυγή, αλλά και πώληση «ποτών μπόμπες» κ.τ.λ..

Οφείλουμε όμως να πούμε ότι αρκετές φορές και οι τουρίστες δεν έχουν σωστή συμπεριφορά, δημιουργούν σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα. Στην Κρήτη (στη Χερσόνησο και τα Μάλια) η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, χιλιάδες «ασυγκράτητοι» νεαροί πίνουν, καταναλώνουν ναρκωτικά, κυκλοφορούν γυμνοί, κτλ. Πρόσφατα σε επεισόδιο νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και άρχισαν να τους ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να τραυματιστουν 2 αστυνομικοί και να πάθει σοβαρές ζημιές το αστυνομικό όχημα. Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και στο Φαληράκι και στο Λαγανά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε να πάνε 500 αλλοδαποί για διακοπές σε μια π.χ. αγγλική πόλη και να κάνουν αυτά που γίνονται στην Κρήτη, η αλλού στη χώρα δεν θα προλάβουν όχι μόνο να δουν την έξοδο της χώρας, αλλά θα πάνε και φυλακή.

Theodore είπε...

Μα εδω, το μονο που τους ενδιαφερει, ειναι τα λεφτα. Τιποτ αλλο.
Και να χρειστει να τους γαμησουνε, δεν τρεχει και τιποτα.
Αυτο γινεται καθε καλοκαιρι αλλα δε μιλαει κανεις γιατι,
"πολλα τα λεφτα Αρη".

Σοφία είπε...

Το θέμα δεν είναι πώς φέρονται οι τουρίστες γενικά. Το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι 4 "δικοί μας" που το είχαν δει πρωτοπαλίκαρα, πήγαν να πουλήσουν τσαμπουκά παριστάνοντας μάλιστα τους αστυνομικούς. Αν ο διαπληκτισμός είχε γίνει μέσα στο μπαρ, μετά από πρόκληση των τουριστών, και τους είχαν χτυπήσει "εν βρασμώ ψυχής" θα το δικαιολογούσα ως ένα βαθμό. Αλλά το να πάρεις άτομα από πίσω επί ένα χιλιόμετρο (σύμφωνα με το in.gr), οπλισμένος με σιδηρολοστό, δείχνει ότι έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης (ίσως και το μοναδικό) για αυτό που συνέβηκε.

Ανώνυμος είπε...

Σοφία τέτοιου είδους φαινόμενα όπως αυτό που συνέβη στη Μύκονο είναι απαράδεκτα, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μην στεναχωρήθηκε.


Μη συγχέεις όμως τα γεγονότα.