Πέμπτη, Ιουλίου 10

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ

Ο Υ. Οικονομίας της χώρας σε δηλώσεις του για τους τρόπους αντιμετώπισης της διεθνούς οικονομικής κρίσης και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει από το Σεπτέμβριο και μετά προκειμένου να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και να διατηρηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αύξηση της απασχόλησης, δήλωσε ότι:
"Oι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν θα στοχεύουν στη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τη διεθνή οικονομική κρίση" Δεν διευκρίνισε όμως ποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και ποιους θα αφορούν, αξίζει όμως να αναφερθεί ότι το σύνολο των πολιτών πιστεύουν ότι με ψίχουλα και φιλανθρωπίες δεν λύνονται τα προβλήματα.

Σύμφωνα όμως με την έρευνα του ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε χθες το 91% ανησυχεί για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (πέρα από την προσωπική οικονομική κατάσταση). Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 56%.

Παράλληλα το 92% των Ελλήνων εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα (λόγω της ανασφάλιστης εργασίας, της μερικής απασχόλησης και των άτυπων μορφών απασχόλησης).Ο αντίστοιχος μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 57%.

Το 91% των Ελλήνων ανησυχεί επίσης για το κόστος διαβίωσης (ευρωπαϊκός μέσος όρος 72%).Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας ανησυχούν το 87% των Ελλήνων (αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος 73%) και η επιδείνωση της ποιότητας ζωής απασχολεί το 52% των Ελλήνων (ευρωπαϊκός μέσος όρος 48%).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

10 δισ ευρώ ήταν τα χρήματα που δαπανήθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών το 2007, από αυτά η ανάληψη μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών ήταν στα 3,5 δισ. ευρώ.

ilianews είπε...

Η κυβέρνηση θέλει διακομματική επιτροπή για το πολιτικό χρήμα, η αντιπολίτευση ζητά σύγκληση της Ολομέλειας, εξεταστική Επιτροπή και παράλληλη ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας .

ΑΠΟΡΙΑ:

To πρόβλημα είναι ποια επιτροπή της βουλής θα διαχειριστεί το σκάνδαλο δωροδοκιών της siemens ή η κρίση του πολιτικού συστήματος και τα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία της κοινωνίας.

Katerina είπε...

ποιο ποσοστό των Ελλήνων όμως συνειδητοποιεί πως δε δουλεύει μόνο για τη μια βδομάδα διακοπών;
μας δουλεύουν γιατί μας αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, οικονομικοί, πολιτικοί, ψυχολογικοί, κτλ.

Για να δημιουργηθεί η κοινή γνώμη πρέπει να υπάρχει εστία δημιουργίας της κοινής γνώμης, που δημιουργεί « ρεύμα σκέψης» και μορφοποιεί την κοινή γνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα η πολιτική έγινε προϊόν ο πολιτικός δεν κάνει τίποτα δεν λέει τίποτα δεν ανακαλύπτει τίποτα, το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να εξυπηρετήσει τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται συστηματικά.

Ο ψηφοφόρος- πολίτης έγινε (αγοραστικό) κοινό, που πρέπει να δοκιμάσει έστω και για μια φορά. Η προσέγγιση αυτή θα φέρει ως κέρδος την ψήφο στις εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό προσανατολισμός της πολιτικής είναι η προσαρμογή της στις τρέχουσες ανάγκες και επιθυμίες. Οι ανάγκες αυτές σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι οι πραγματικές αφού τα μμε αλλοιώνουν τα πάντα.