Παρασκευή, Ιουλίου 11

Αγώνας για την αποκατάσταση της Αγιά Σοφιάς

Την υπερπροσπάθειά του να ξαναδεί μετά από 533 χρόνια την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη ως λειτουργούσα εκκλησία της Ορθόδοξης Πίστης, ξεκινά τις επόμενες ημέρες από το Κοινοβούλιο, το Κογκρέσο και τη Μικτή επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρώην βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Συμβουλίου για την αποκατάσταση του μνημείου, Κρις Σπύρου.
Οι φωτογραφίες που έφτασαν στα χέρια του και καταγράφουν βέβηλες δραστηριότητες μεσα στην Αγία Σοφία ενισχύουν τα επιχειρήματά του υπέρ της αποκατάστασης του ναού.

Ο κ. Σπύρου απηύθυνε έκκληση προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να μπει ένα τέλος στις δραστηριότητες που προσβάλλουν το ναό της Αγίας Σοφίας.

Στην επιστολή επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό που αποκαλύπτει ότι το μνημείο φιλοξενεί λαϊκή εμποροπανήγυρη όπου πωλούνται είδη τέχνης σε τουρίστες, ενώ έχει μετατραπεί σε καταφύγιο τρωκτικών και περιστερώνα.
Με πληροφοριες απο: hri

6 σχόλια:

Katerina είπε...

Θαρρεις πως η Αγια Σοφιά ειναι ο καθρέφτης όλης της Πόλης....φθορά.
Υπάρχει από τη μια το μεγαλείο της θωριάς οπως άλλωστε υπάρχει σε όλη τη Κωνσταντινουπολη και από την άλλη το σακάτεμα των γωνιών και όψεων ....φθορά.

ilianews είπε...

Η Αγία Σοφία είναι εκκλησία, η τάξη πρέπει να αποκατασταθεί.

Katerina είπε...

μπορεί αλλά αν πας μέσα δεν έχει οριστεί ουτε η αποκατάσταση της ως ευπρεπές μνημείο

Ανώνυμος είπε...

δικο μας λαθος

Katerina είπε...

όχι δεν ειναι δικό μας .Δε μπορώ να εντάξω τον εαυτο μου σαυτον τον πληθυντικό συγγνώμη .

Ανώνυμος είπε...

δεν εχεις αδικο