Πέμπτη, Ιουλίου 17

ΑΚΡΙΒΗ Η ΒΕΝΖΙΝΗ

Ανοδικές οι τιμές του πετρελαίου στη διεθνή αγορά.

Ανοδικά κινούνται σήμερα Πέμπτη
οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την νέα μεγάλη υποχώρηση που κατέγραψαν χθες στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του μαύρου χρυσού έχει υποχωρήσει πάνω από 10 δολάρια στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, μετά και την αύξηση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων. Χθες, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 4,14 δολάρια στη Νέα Υόρκη για να κλείσει στα 134,60 δολάρια.

Τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Στα πρατήρια της χώρας όμως είτε αυξάνεται είτε μειώνεται η τιμή του πετρελαίου η τιμή της αμόλυβδης έχει συνεχώς ανοδική τάση.

Ειδικότερα σε επίπεδο τιμών λιανικής σε αρκετά πρατήρια ξεπερνάει το 1,40 ευρώ, η εξέλιξη αυτή έχει κάνει αρκετούς καταναλωτές να έχουν περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις τους.

Παράλληλα αρκετοί πολίτες αναρωτιούνται γιατί στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένα τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν υγραέριο, από τη στιγμή μάλιστα που στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι αρκετά διαδεδομένο, είναι ακίνδυνο, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και είναι αρκετά φθηνότερο ( πωλείται στη μισή τιμή της βενζίνης)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα παλιά βάζεις το μηχανισμό που είναι στη φωτογραφία, τα νέα έχουν ενσωματωμένο το μηχανισμό, καταναλώνουν και βενζίνη και υγραέριο.

akrat είπε...

μωρέ ότι να κάνουν η κρίση είναι κρίση.. και νερό να βάλουν.... τα ίδια θα είναι

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το σχόλιο, αλλά δεν γράφτηκε εναντίον σας:
Οι καταστροφικές - για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού - ΞΗΡΑΣΙΕΣ θα συνεχιστούν ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ... Το πετρέλαιο τελειώνει... Οι βαφτισμένες "εναλλακτικές" πανάκριβες πηγές ενέργειας (βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, "ακίνδυνα" ραδιενεργά-αφού μας ενοχοποιούν δόλια οι ψευτοικολόγοι για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές για να μαζεύουν παρασιτικά συνδρομές), με τις οποίες κερδοσκοπούν και μας αποπροσανατολίζουν, γίνονται όλο πιο ακριβές, αφού κι αυτές στηρίζονται στο πετρέλαιο...
Κατάρρευση όπως οι μοιρολάτρες Πομπηιανοί και οι Μάγια
ή Αποκέντρωση-Αναδασώσεις-Αυτάρκεια επειγόντως;

http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk
http://aftarkia.wordpress.com
http://www.youtube.com/watch?v=RQX9WgL7jQc