Παρασκευή, Ιουλίου 11

Στο έλεος των παράνομων μεταναστών η Πάτρα

Σοβαρά προβλήματα έχουν αρχίσει να δημιουργούν στην καθημερινή ζωή της Πάτρας οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που έρχονται από την Ασία με σκοπό φτάσουν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή.
Οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες δεν έχουν ούτε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μπροστά στο άθλιο θέαμα που αντικρίζουν καθημερινά έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν. Καθημερινά οι παράνομοι μετανάστες ξεφεύγουν από την επιτήρηση της αστυνομίας και του λιμενικού δημιουργώντας προβλήματα, οι κάτοικοι φοβόνται για τη ζωή τους. Μάλιστα ορισμενοι κάτοικοι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Νομαρχίας και του Δήμου

Οι παράνομοι μετανάστες σκαρφαλώνουν στα κάγκελα του λιμανιού, κλέβουν τρόφιμα, κρύβονται σε νταλίκες με προορισμό την Ιταλία, μη υπολογίζοντας τις αρχές του λιμανιού, αλλά και αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Παράλληλα τόσο ο εισαγγελέας όσο και οι κάτοικοι ζητούν την κατεδάφιση του καταυλισμού της Ηρώων Πολυτεχνείου, στο συγκεκριμένο καταυλισμό οι συνθήκες είναι άθλιες λένε οι κάτοικοι της περιοχής και ζητούν την άμεση κατεδάφιση αλλά και τη λήψη δραστικών μέτρων για την παράνομη μετανάστευση.

Σύμφωνα με έκθεση της Ε.Ε. κάθε χρόνο δυο εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν παράνομα σε χώρες μέλη της ΕΕ.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να θεραπεύσει τη δυστυχία του κόσμου. Αν γινόταν αυτό τότε θα κατέρρεε το κοινωνικό μας κράτος» υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η χώρα του οποίου έχει για αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην ΕΕ ( και έχει απόλυτα δίκιο).

Η Ισπανία, η Ελλάδα και Ιταλία, είναι οι χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα από την είσοδο των παράνομων μεταναστών.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ότι κατάλαβα, αυτό είναι ένα κείμενο αφοριστικό για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και υπαρκτό το οποίο δεν λύνεται με τρομολαγνείες. Αναφέρετε συγκεκρίμενες λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν το πρόβλημα προς το παρόν και μελλοντικά να το εξαλείψουν. Να τα ρίξουμε όλα στην πυρά δεν γίνεται αφού όπως αναφέρεται το πρόβλημα και μεγάλο είναι και ευρωπαικό. Αυτοί οι άνθρωποι στην απελπίσια και τη δυστυχία τους δεν νοιάζονται για τη ζωή τους έτσι όπως έιναι, προσπαθούν όμως να τη βελτιώσουν με οποιοδήποτε τίμημα. Και η ικανοποίηση της πείνας τους δεν μπορεί να καταγγέλεται ως "κλοπή τροφίμων". Συμπαρασταθείτε και καθοδηγείστε τις αρχές να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης. Ησυχία, τάξη και ασφάλεια δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα αλλά είναι στο χέρι μας να μπορούμε να ζούμε σε ένα συγκροτημένο κράτος και όχι μόνο κλειδαμπαρωμένοι στην άκρη του σαλονιού μας καταγγέλοντας και κρίνοντας ότι συμβαίνει γύρω μας. Και άμα είσαι και νέος έχεις και τις ιδέες και το πάθος και την ορμή να αλλάξεις πολλά απο τα κακά αυτής της ζωής, όχι με αφορισμούς, αλλά με πράξεις.

Έλληνας Μετανάστης

ilianews είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ilianews είπε...

Η Ελλάδα, μέσα σε μια δεκαετία μεταβλήθηκε σε χώρα υποδοχής μεταναστών.
O ακριβής αριθμός των μεταναστών που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 μέχρι και σήμερα δεν είναι δυνατόν να υπολογισθεί με ακρίβεια καθώς το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης έχει πάρει μεγάλη έκταση

Παράλληλα σήμερα οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι στη χώρα μας αγγίζουν τα 2.000.000. στο σύνολο τους είναι νέοι άνθρωποι, ενώ έχουμε και το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Ευρώπη

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μείωση του πληθυσμού είμαστε πλέον μια άτεκνη χώρα.. Παρακμάζουμε. Οι νέοι δεν έχουν ευκαιρίες δεν μπορούν να δημιουργήσουν και πώς να το κάνεις με 500 ευρώ το μήνα.

Οι πληθυσμιακοί αλλοίωση είναι μεγάλη, σε αρκετά σχολεία των μεγάλων πόλεων το 70% είναι αλλοδαποί, βέβαια αυτό δεν ενδιαφέρει τους πολιτικούς επειδή τα παιδιά τους δεν φοιτούν στα δημόσια σχολεία.

Με τους ρυθμούς που εξελίσσεται το φαινόμενο τα επόμενα χρόνια θα αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό και η ιδιοκτησία. Ολόκληρα χωριά και νησιά είναι ήδη αγορασμένα, θα γίνουμε πρόσφυγες στον τόπο μας.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 2.020 η αναλογία πληθυσμού θα είναι 55% Έλληνες και 45% αλλοδαποί! Σήμερα είναι το 20 % του πληθυσμού.

Ακόμη οι παράνομοι μετανάστες τελούν τα περισσότερα αδικήματα των ανθρωποκτονιών, των ληστειών, των αδικημάτων σεξουαλικής εκμεταλλεύσεως, των αδικημάτων λαθρεμπορίου.

NAI στην νόμιμη και αυστηρά ελεγχόμενη μετανάστευση,
Όχι στην παράνομη μετανάστευση. Εάν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί και προεκταθεί, όπως προσδιορίζουν τα στατιστικά στοιχεία, χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων το μέλλον προοιωνίζεται εφιαλτικό

Ανώνυμος είπε...

είναι λογικό να πουλιόνται όλα αφού οι ντόπιοι δεν έχουν αγοραστική δύναμη και ταυτόχρονα έχουν ανάγκες χωρίς να έχουν έσοδα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν άνοιξε τα σύνορα ο Σαμαράς σκοπός του ήταν να έρθουν στην πατρίδα κάποιοι από τους Έλληνες της βόρειας ηπείρου κ.τ.λ.

Από το 1997 έως το 2004 όμως η κατάσταση ξέφυγε. Δεν γίνονταν κανένας έλεγχος. Έρχονταν όποιος ήθελε.

Ανώνυμος είπε...

Ellhna metanasth les malakies. Afto pou symvainei me th lathrometanastefsh einai geleio. H Amerikanoi kai oi Egglezoi pou exoun gamhsei to sympan mas kanoun kai kritikh giati...den eimaste filoxenoi. Aftoi tha katalhstevoun ton kosmo kai emeis tha taizoume th thymata. An de arnhtoume ta hapata tis aristerhs prodwsias (kai oxi oi aristeroi, gia na mhn parexhgoumaste) tha mas vaftizoun akrodexious kai tha mas paradidoun sthn iera exetash tou Elsinki Monitor (diaolos sxoresto) kai tou kyriou Dhmhtra. De gamieste lew gw.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα με το πρόσχημα της παλλινόστησης τν Βορειοηπηρωτών, αλλά στην πραγματικότητα κατόπιν εντολής των μεγάλων Σκοτεινών Αφεντικών του, της Λέσχης Μπίντελμπεργκ, εξυπηρετώντας τα άθλια σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι Βορειοηπειρώτες δεν ήρθαν - και καλά έκαναν που έμειναν στις πατρογονικες εστίες τους- ήρθαν όμως οι Αλβανοί, δημιιουργώντας πραγματική εισβολή σε καιρό ειρήνης.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι σήμερα - εκτός βέβαια απο τους ψευτο-προοδευτικάριους σφογγόκωλους των μεγάλων αφεντικών της Νέας Τάξης, δηλ. των Αμερικανών.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη, τι μας λετε κε μεταναστα;
Να τους κραταμε,200 ατομα κατ ελαχιστον την ημερα;6.000 το μηνα,70.000 το χρονο;
Και ποιος θα τους ταιζει; Εσυ μηπως;
Και οι υπολοιποι εδω, τι θα απογινουν;
Οσον αφορα στους μεταναστες παλια, το προβλημα δεν ηταν το ιδιο, γιατι οι αριθμοι, ηταν αστειοι σε σχεση με τους σημερινους.
Και συνηθως αυτοι, πηγαινανε κατοπιν προσκλησεως, οποτε η χωρα υποδοχης, τους ηθελε και ηξερε που θα τους βαλει, ωστε να κερδισουν και αυτοι, αλλα και οι αλλοι.
Ενω τωρα, ερχονται σε λεφουσια, χωρις κανεις να ξερει απο που και που και πως και ποσοι.
Και κουβαλανε και κατι ασθενειες, που αν ηξερες, θα ειχες κλεισει το στοματακι σου για τα καλα.
Για ρωτα κανενα φυματιολογο να σου πει.Για την αλλη φυματιωση, εκεινη που δεν την πιανουν τα φαρμακα.
Και μετα, ξαναγραψε.

Theodore είπε...

Δυστυχως φιλε, ηλθαν οι Β. Ηπειρωτες.Γιατι τους πλανεψαν οι πειρασμοι της Ελλαδας.
Ελαχιστοι γεροι δεν ηλθαν.

Ανώνυμος είπε...

atliotites