Τετάρτη, Ιουλίου 16

Σε τραγική κατάσταση οι χωματερές στα Τρίκαλα

Με αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι δήμοι Τρικκαίων και Φαρκαδόνας από τη Νομαρχία Τρικάλων και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εικόνα που παρουσιάζουν οι χωματερές που βρίσκονται σε περιοχές τους.
Πιο αναλυτικά κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης-ΚΕΠΕ-πραγματοποίησε αυτοψία στις 3 χωματερές του Καραβόπορου του Δήμου Τρικκαίων και Σκρίμπα της Φαρκαδόνας-ΔΔ Πηνειάδας - κατόπιν εντολής του Νομάρχη.
Βάσει αυτής διαπιστώθηκε ότι στην χωματερή της Φαρκαδόνας δεν υπάρχουν καθόλου τεχνικά στεγανοποίησης πυθμένα, συλλογής και επεξεργασίας, μεγάλο μέρος απορριμμάτων δεν είχε σκεπαστεί με χώμα, δεν υπάρχει κρουνός ή δεξαμενή πυρόσβεσης και η είσοδος γενικότερα είναι ελεύθερη.
Όσον αφορά την χωματερή στον Καραβόπορο διαπιστώθηκε ότι ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων βρίσκεται στην κοίτη πλημμυρών του Πηνειού ποταμού, καλύπτει μεγάλη επιφάνεια και πλησιάζει επικίνδυνα στην ενεργό κοίτη.
Επίσης δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα τεχνικά και η εναπόθεση απορριμμάτων γίνεται μέχρι και πέντε μέτρα που είναι το μέγιστο ύψος χωρίς να υπάρχει ενδιάμεση επικάλυψη με χώμα. Αν και κατά καιρούς έγιναν συστάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα και βρέθηκαν εκτεθειμένα απορρίμματα, υλικά κατεδαφίσεων και λάσπη βιολογικών καθαρισμών.
Ως εκ τούτου συμπεραίνεται πως η κατάσταση είναι απαράδεκτη και βάσει της κείμενης νομοθεσίας δόθηκε πενθήμερη προθεσμία στους προαναφερόμενους Δήμους για συμμόρφωση ειδάλλως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα.
Mε πληροφορίες από: ape

2 σχόλια:

Katerina είπε...

πω πω χαλια αυτά τα Τρικαλα

ilianews είπε...

έχεις κάτι υπόψη σου που δεν είναι χάλια στα Τρίκαλα...