Τετάρτη, Ιουλίου 16

86 άτομα κατηγορούνται για συνομωσία στην Τουρκία

Στην Κωνσταντινούπολη, οι εισαγγελικές αρχές απάγγειλαν κατηγορίες σε 86 άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι αναμεμιγμένα σε συνομωσίες για την ανατροπή της φιλο-Ισλαμικής κυβέρνησης.

Το απαρτιζόμενο από σχεδόν διόμισυ χιλιάδες σελίδες κατηγορητήριο στοχεύει στην διάλυση ενός σκληροπυρηνικού κοσμικού δικτύου που φέρει την ονομασία Εργκενεκόν, η οποία είναι ένας φανταστικός τόπος όπου οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον μύθο, έβρισκαν πάντοτε καταφύγιο.

Οι κατηγορούμενοι λέγεται ότι είτε συγκρότησαν είτε πήρανε μέρος σε τρομοκρατική οργάνωση και επίσης ότι συνωμοτούσαν για να ανατρέψουν δια της βίας την κυβέρνηση της χώρας. Κατά τον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι επεχείρησαν να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία.

Η αστυνομία διερευνούσε την υπόθεση Εργκενεκόν από τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου, οπότε ανακάλυψε σημαντικό αριθμό όπλων και πυρομαχικών σε σπίτι κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Σαράντα οκτώ από τους 86 υπόπτους για συμμετοχή στην υπόθεση βρίσκονται ήδη υπό αστυνομική κράτηση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο στρατηγοί εν αποστρατεία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμεμιγμένοι στην υπόθεση είναι και δημοσιογράφοι.
Με πληροφορίες από: hri




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά της απαγόρευσης του κυβερνώντος κόμματος η εισήγηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, δεν θα πρέπει να απαγορευθεί το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία εξαιτίας των ισλαμιστικού χαρακτήρα επιλογών του, -που αντιτίθενται στον "κοσμικό" χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, κατά τους επικριτές -μεταδόθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk

Theodore είπε...

Ειδες; Ο...κουμπαρος, εχει βαρια...απιδια, ενω ο δικος μας καταλληλοτερος, τι εχει;
Κοκοβια.
Ουτε το σεμνα και ταπεινα, που μας ειχε ζαλισει προεκλογικα, δεν μπορεσε να εφαρμοσει.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο, ο κουμπάρος,απέναντι, σεμνά και ταπεινά τους "καθάρισε" όλους.

Ανώνυμος είπε...

Αν μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους που είναι πιο εύκολα κατανοητοί, ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί 90 λεπτά + καθυστερήσεις, αν όμως παίζεις συνεχώς άμυνα και δεν έχεις «καλή άμυνα» ή οι «βασικοί παίχτες» της άμυνας είναι «κουρασμένοι» και δεν μπορούν να «παίξουν» άλλο είναι φυσικό να χάσεις τον αγώνα.

Αν πάλι βγεις φουλ επίθεση με «τέτοια ομάδα», πάλι θα χάσεις.
Οπότε κάνεις «φρεσκάρισμα» στην ομάδα και με την πρώτη ευκαιρία αφού έχεις διαπιστώσει ότι δεν τραβάει, την αλλάζεις με νέους παίχτες.