Τρίτη, Ιανουαρίου 27

To forum του Νταβός

Με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται στις πιο δύσκολες συνθήκες από τη δεκαετία του 1930 αρχίζει την Τετάρτη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (Ελβετία) Τη φετινή χρονιά οι συμμετέχοντες σύμφωνα με διεθνή μμε θα είναι περίπου 2.500 από 96 χώρες.
Η σύνοδος θα επικεντρωθεί στην διαχείριση της παρούσας κρίσης και τη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης μετά την κρίση, από την οικονομική μεταρρύθμιση έως την αλλαγή του κλίματος, δηλαδή σχετικά με το είδος του κόσμου που θέλουμε να εμφανιστεί όταν τελειώσει η κρίση.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του forum ο στόχος της φετινής συνάντησης είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για μια συνολική και συστηματική προσέγγιση για τη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου κατά τρόπο που να ενσωματώνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της παγκόσμιας κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών συνεδρίασης θα συμμετάσχουν 41 αρχηγοι κρατών και κυβερνήσεων, θρησκευτικοί ηγέτες, 60 υπουργοί, ανώτεροι υπάλληλοι των διεθνών οργανισμών, διοικητές εταιρειών, συμμετέχοντες από την κοινωνία των πολιτών, μέσα ενημέρωσης, ακαδημαϊκά ιδρύματα και δεξαμενές σκέψης, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων. Τις εργασίες της συνοδού θα ανοίξει με ομιλία του ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Μεταξύ άλλων, στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Γκόρντον Μπράουν και πολλοί άλλοι.
Η εφημερίδα Financial Times αναφερει ότι εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αναμένεται από τους συμμετέχοντες «mea culpa», παράλληλα και σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα el pais η τακτική σύνοδος κορυφής του Νταβός αναμένεται ότι θα «κλείνει» υπέρ της κρατικής παρέμβασης στην οικονομική ρύθμιση με πιο προσεκτική διαχείριση και κοινές αρχές,

Δεν υπάρχουν σχόλια: