Τρίτη, Ιανουαρίου 27

Η μείωση των τροχαίων & τα ασφάλιστρα


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και της τροχαίας(κάντε κλικ εδώ για τα στοιχεία), παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και η κατασκευή των νέων δρόμων συνέβαλαν αποφασιστικά για αυτή την εξέλιξη.
Από την άλλη πλευρά βλέπουμε ότι και σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας να προγραμματίζονται για την τρέχουσα χρονιά αυξήσεις που αγγίζουν και το 40%! στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Δηλαδή, το ετήσιο ασφάλιστρο για αυτοκίνητο 1.400 κυβικών από 368 ευρώ σήμερα θα αυξηθεί κατά 144 ευρώ, στα 512 ευρώ. Για ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών, το σημερινό ετήσιο ασφάλιστρο των 384 ευρώ θα αυξηθεί στα 536 ευρώ.
Σύμφωνα τώρα με αναλυτές του κλάδου, το γεγονός θα επιβαρύνει σημαντικά εν μέσω οικονομικής κρίσης εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τι στιγμή μάλιστα που το γενικότερο οικονομικό κλίμα, αλλά και η σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων δεν δικαιολογούν αυξήσεις στις τιμές των ασφάλιστρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: