Κυριακή, Ιανουαρίου 4

Αβεβαιότητα στην αγορά της Ηλείας.


Σε πρόωρες εκπτώσεις με σημαντικές μειώσεις των τιμών αναμένεται να προβούν τις προσεχείς μέρες οι έμποροι της επαρχίας προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .Σύμφωνα με τους εμπόρους η πτώση του τζίρου το Δεκέμβριο ξεπέρασε σε αρκετές περιπτώσεις και το 60% σε σχέση με τον ίδιο μήνα προηγούμενων χρόνων. Οι μικροέμποροι αυτή την εποχή βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση επειδή εκτός των άλλων, είναι αρκετά δύσκολο να ανταγωνιστούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα που εδώ και καιρό έχουν προχωρήσει σε νόμιμες προσφορές.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται και οι μικροέμποροι του νομού Ηλείας, σε αρκετές περιοχές του νομού, ειδικά στο νότιο τμήμα βρίσκονται σε απόγνωση, σύμφωνα με εμπόρους υπήρχαν μέρες την περίοδο των εορτών που στα καταστήματα τους δεν έκαναν καμιά πώληση λόγω χαμηλής αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Αρκετοί μικροέμποροι αυτή την εποχή δηλώνουν ότι εξαιτίας της κρίσης δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους κτλ και περιμένουν στους αμέσως επόμενους μήνες η κατάσταση να επιδεινωθεί. Η εξέλιξη είναι τέτοια ώστε αρκετοί δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν τους επόμενους μήνες να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, είναι ότι σε πολλά καταστήματα τα ράφια έχουν αρχίσει να αδειάζουν λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά και επειδή οι έμποροι από το φόβο της κρίσης δεν αναπληρώνουν τα εμπορεύματα.

Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι και η αγροτική οικονομία του νομού που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και στο μέλλον αρκετοί αγρότες ενδέχεται να σταματήσουν ακόμη και να καλλιεργούν, τότε μπορούμε να πούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα για το μέλλον του αγροτικού και εμπορικού κόσμου της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: