Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Περιβαλλοντολόγοι στην οροφή του βρετανικού κοινοβουλίου



Ακτιβιστες απο την ομάδα δράσης για το κλίμα Plane Stupid αναρριχήθηκαν στην οροφή του Βρετανικού Κοινοβουλίου την Τέταρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκευή ενός τρίτου διαδρόμου προσαπογειωσης στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Οι περιβαλλοντολόγοι, τρεις άνδρες και δυο γυναίκες, πέρασαν τουλάχιστον τρεις ώρες στην οροφή. Η εν λόγω επέκταση του αεροδρομίου θα οδηγήσει υποστήριξαν αναπόφευκτα σε αύξηση των εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου και θα μπορούσε να επιταχύνει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Ένας απο τους διαδηλωτές, ο Richard George, είπε,: "ο πρωθυπουργός δεν έχει καν το θάρρος να ρωτήσει το Λονδίνο το πολύ απλό ερώτημα, θέλετε ένα τρίτο διάδρομο προσαπογειωσης; Αντι για αυτό η κυβέρνηση δημοσίευσε ένα έγγραφο διαβουλευσης με πλήρη γραφειοκρατική φλυαρία, εξυπηρετώντας μόνο τα συμφέροντα της βιομηχανίας.


Οι οικολόγοι, πιστεύεται οτι παραβίασαν την ασφάλεια του κοινοβουλίου μεταμφιεσμένοι σαν βουλευτές και στη συνεχεία ανέβηκαν στην ταράτσα.
Η αστυνομία δήλωσε οτι διεξάγει έρευνα για την παραβίαση.
Ο Gordon Brown δήλωσε για το επεισόδιο: "Οι αποφασεις της εν λόγω χώρας θα πρέπει να λύνονται στην αίθουσα του παρόντος κοινοβουλίου και όχι απο την οροφή

Η διαδήλωση αυτή έρχεται δυο ημέρες μετά τους ακτιβιστες της Greenpeace που διαπερνώντας την ασφάλεια στο αεροδρόμιο Heathrow, αναρριχήθηκαν σε σταθμευμένο στην πίστα αεροπλάνο

Το Αεροδρομιο Heathrow του Λονδίνου ειναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, με πάνω απο 67 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.
πηγη.ria

Δεν υπάρχουν σχόλια: