Τρίτη, Φεβρουαρίου 12

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΑΔΙΟ 2.ΟΟΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ.



ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΑΔΙΟ 2.ΟΟΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ.


Τι είπε χθες στη βουλή για την αφή τής φλόγας και για την δημιουργία σταδίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Ιωαννίδης, σε απάντηση ερώτησης για την αφη της φλογας του βουλευτή πασοκ κ. Κουτσουκου Ι
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
(Υφυπουργός Πολιτισμού):
Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Το πρώτο σχόλιο, που θα ήθελα να κάνω, με αφορμή την ερώτηση του κυρίου συναδέλφου, είναι πως η Κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι απαραίτητο από κάθε άποψη, ώστε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει κατά τέτοιο τρόπο που να αρμόζει στη μακρόχρονη και σπουδαία ιστορία του θεσμού. Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά για την Αρχαία Ολυμπία είναι –και το τονίζω αυτό- δεδομένο.

Φέτος, η πολιτεία διαθέτει το ποσό των 205.000 ευρώ για την προετοιμασία για την Τελετή Αφής της Φλόγας.
Καταθέτω για τα Πρακτικά σημερινό φαξ το οποίο μας έστειλε ο ίδιος ο δήμαρχος που λέει ότι είναι ήδη εξασφαλισμένα 205.000 ευρώ.



Υπήρξα σαφής στην πρωτολογία μου. Εγώ είπα ότι δεν μπορεί να φτάνουμε να κάνουμε επερωτήσεις γιατί υπάρχουν γραφόμενα στον Τύπο. Αυτό είπα.Η ευαισθησία είναι καλό να υπάρχει, δεδομένου ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι η κοιτίδα του αθλητισμού, η παγκόσμια πρωτεύουσα του αθλητισμού. Και επομένως, και εσείς που είστε κάτοικος του Νομού, αλλά και ο οιοσδήποτε Έλληνας και ξένος, την έχουν πραγματικά σαν πρωτεύουσα. Παρ’ όλα αυτά, λοιπόν, και ενώ λέτε για τον Διευθυντή του Υπουργού, βλέπετε ότι ήδη υπάρχουν 205.000 ευρώ στον Δήμαρχο. Επομένως, υπάρχουν και να μην ανησυχείτε. Τώρα, για να δείτε τη δική μας ευαισθησία, σας είπα ότι το Υπουργείο -όχι Πολιτισμού, αλλά το κομμάτι του αθλητισμού- από το 2000, έχει πάρει -τα τέσσερα χρόνια που ήσασταν Κυβέρνηση- 6.700 ευρώ σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Εμείς, λοιπόν, αυτή τη στιγμή και όσον αφορά το κομμάτι των αθλητικών υποδομών, ήδη έχουμε προγραμματίσει ένα στάδιο στην Αρχαία Ολυμπία το οποίο θα είναι αξίας 6.000.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος ζήτησε να είναι 2.000.0000 ευρώ, αλλά με εντολή Πρωθυπουργού, ο οποίος –σας το λέω ξανά- έχει μεγάλη ευαισθησία, το αυξήσαμε για να κάνουμε κάτι το οποίο θα χαίρεται ο κόσμος που θα το επισκέπτεται -και από τους νεοέλληνες- και θα είναι αξίας 6.000.000 ευρώ.
Το στάδιο αυτό θα έχει στίβο 400 μέτρων διαδρομών, ελαστικό τάπητα, φυσικό χλωροτάπητα, κερκίδες για δύο χιλιάδες θεατές, με χώρους εξυπηρέτησης αθλητών, θεατών κλπ. Δεν έχει πολύ χρόνο για να επεκταθώ. Ήδη, λοιπόν, η μελέτη, η οποία βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα τελειώσει μέχρι τέλος Μαρτίου, ώστε στη συνέχεια να μπούμε πλέον στη δημοπράτηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: