Σάββατο, Φεβρουαρίου 23

Από τις 3 Μαρτίου η επιδότηση για αγορά υπολογιστών στους φοιτητές


Απευθύνεται στο 20% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε Τμήμα ή Σχολή της Ελλάδας και κάθε δικαιούχος φοιτητής επιχορηγείται με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή που θα αποκτήσει, με μέγιστη επιδότηση τα 500 ευρώ.
Φέτος, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΔΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΑ» έχουν και οι σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε Τμήμα ή Σχολή.
Για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης, αποφασίστηκε ότι αυτό το δικαίωμα θα το έχουν οι σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες που εισήχθησαν και με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2007 αλλά και με τις προηγούμενες εισαγωγικές εξετάσεις του 2006.
Δηλαδή, συνολικά μιλάμε για περίπου 5.000 επιπλέον φοιτητές και σπουδαστές, επιπρόσθετα των 14.700 που δικαιούνται επιδότηση ως πρωτεύσαντες το 2007. Για να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες αυτών των σπουδαστών σε ειδικό εξοπλισμό, αποφασίστηκε η επιχορήγηση να είναι και φέτος στο 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή, αλλά η μέγιστη επιδότηση να φτάνει τα 1.000 ευρώ, γιατί χρειάζονται ειδικά στοιχεία για τους φοιτητές που έχουν αυτά τα προβλήματα, τις σοβαρές ασθένειες.
Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 και λήγει το Σάββατο 17 Μαΐου 2008.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απο esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: