Σάββατο, Φεβρουαρίου 23

Νέοι τρόποι οργάνωσης των Δ. υπηρεσιών

Νέοι τρόποι οργάνωσης των Δ. υπηρεσιών

Τι λέει η ανακοίνωση του σχετικού υπουργείου.



Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει ως στόχο την εισαγωγή νέων τρόπων οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του σκοπού αυτού, αποτελεί η τήρηση κανόνων στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν αυστηρά τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στις ενέργειες των δημοσίων υπηρεσιών και θα ενισχύουν την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των ενεργειών τους.
Ειδικότερα, στον τομέα σύναψης συμβάσεων αγαθών και υπηρεσιών, είναι ιδιαίτερα σημαντική η εφαρμογή κανόνων διαφάνειας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία καλούνται όλα τα υπουργεία και τα εποπτευόμενα από αυτά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να δημοσιοποιούν και να αναρτούν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας τους, όλες τις συμβάσεις που αφορούν στην προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών.
Στο μέτρο δεν περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι φορείς:

Υπουργείο Εσωτερικών, ως προς τις συμβάσεις που έχουν σχέση με θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας της χώρας ή αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Υπουργείο Εξωτερικών, ως προς τις συμβάσεις που συναρτώνται με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας της χώρας (στρατιωτικό υλικό ή αμυντικός εξοπλισμός).
Και Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ως προς τις συμβάσεις που έχουν σχέση με θέματα ασφάλειας των εθνικών θαλάσσιων συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: