Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο



Έντονο πολιτικό παρασκήνιο γύρω από το ζήτημα της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις Σέρβων σε διάφορες πόλεις του κόσμου αλλά και στα σύνορα Κόσσοβου Σερβίας.

Πιέσεις ασκηθήκαν αναφέρουν μμε στη Βοσνία στο Μαυροβούνιο να αναγνωρίσει το Κόσσοβο. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας κ. v Kostunica κάλεσε χθες τις ΗΠΑ να ακυρώσουν την απόφαση για την ανεξαρτησία του κοσσοβου.

Η Ρωσία καταγγέλλει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να ταπεινώσουν την Σερβία υποστηρίζοντας την ανεξαρτησία του Κόσοβο. Ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το Υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Αμερικανική αναγνώριση της αποσχισθείσας περιοχής ήταν ενέργεια <<κατάφορου κυνισμού>>


Το Βελιγράδι επισκέπτονται σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ -που φέρεται και ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Μαρτίου- και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Θα έχουν συνομιλίες για "διμερή θέματα", μεταξύ των οποίων κ το Κόσοβο αλλά και με ζητήματα που αφορούν τον τομεα της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: