Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11

ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΣΤΕΝΑ



Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι σταθερές που αναγνωρίζουν την αξία όλων των ανθρώπων και στοχεύουν στην προστασία της ατομικότητας. Καθορίζουν τη ζωή των ατόμων στην κοινωνία, τις μεταξύ τους σχέσεις και τις σχέσεις των ίδιων με την κρατική εξουσία. Ο άνθρωπος ως άτομο και οι κυβερνήσεις έχουν δικαίωμα να ενεργούν βάσει αυτών των σταθερών, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν υποχρέωση να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Γεννιόμαστε με δικαιώματα, δε μας παρέχονται ως δώρο και δε μεταβιβάζονται.
Τα δικαιώματα αυτά είναι παγκόσμια και εφαρμόζονται εξίσου σε όλους, ανεξάρτητα από προσωπικά, φυλετικά, εθνικά, θρησκευτικά ή κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά.
Όλα τα δικαιώματα είναι, επίσης, ίσης σημασίας, αδιαίρετα, αλληλοσχετιζόμενα και αλληλοεξαρτώμενα

Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι και το δικαίωμα στην ΑΘΛΗΣΗ
Στις μικρές κοινωνίες το δικαίωμα στην άθληση το ικανοποιεί ο μαζικός αθλητισμός, που αποτελεί ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση, γιατί βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και μέσα από την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων συμβάλει στην επικοινωνία των ανθρώπων και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Στον τόπο μου ( ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ) πριν από 7 περίπου χρόνια το πανελλήνιο αθλητικό σωματείο γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” δώρισε στο Δήμο μας σύγχρονα όργανα γυμναστικής.
Μάλιστα τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα, διοργανώθηκαν αγώνες, κτλ.
Όταν όμως τα φώτα της γιορτής έσβησαν ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Τα όργανα γυμναστικής τοποθετήθηκαν στο γυμναστήριο του δημοτικού σχολείου Kρεστένων, πoτέ όμως δεν ήταν ο χώρος προσπελάσιμος για το ευρύ κοινό.
Έτσι η αίθουσα του δημοτικού σχολείου που τοποθετήθηκαν τα όργανα γυμναστικής χρησιμοποιήθηκε μόνο για της ανάγκες των εγκαινίων!
Σήμερα όλα αυτά τα όργανα γυμναστικής αντί να βρίσκονται σε κάποια αίθουσα του αθλητικού κέντρου Kρεστένων βρίσκονται στοιβαγμένα και σκουριάζουν σε κάποια αποθήκη του ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ.
ΓΙΑΤΙ;
Το κείμενο έστειλε ο miliokas.com/ από την πυροπληκτη κρεστενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: