Παρασκευή, Φεβρουαρίου 8

ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ & ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Εννέα άνθρωποι τουρκικής καταγωγής έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτήριο διαμερισμάτων της δυτικής Γερμανίας και συγκεκριμένα στην πόλη Ludwigshafen την Κυριακή που πέρασε, η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχει οδηγήσει σε κάποια συμπεράσματα ακόμη.
Ωστόσο, στον τούρκικο Τύπο είναι ήδη πεπεισμένοι οτι επρόκειτο για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα.

Την Τέταρτη το κύριο θέμα της εφημερίδας Aksam είχε τίτλο "Panic στην ναζιστική Γερμάνια."
Η Sabah, έγραψε οτι η πυρκαγιά πρέπει να είναι έργο των νεοναζί. Κατα την Sabah, απόδειξη είναι τα γκραφιτι που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της φωτιάς και έγραφαν να θανατωθούν ολοι "βρωμο Τούρκοι"

Επίσης οι τούρκικες εφημερίδες θεωρούν αιτία των συγκρούσεων και κατηγορούν τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μερκελ ότι προσπαθούν μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικόλα Σαρκοζι να κρατήσουν την Τουρκία εκτός της Ευρώπης.
Αυτό το ζήτημα τονίζουν είναι ο κύριος λόγος για τις αναταραχές και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους Τούρκους και τους Γερμανούς.
Στη Γερμανία ζουν 2,7 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής

Γενικότερα όμως στην καθημερινή ζωή υπάρχουν πολλά προβλήματα μεταξύ Γερμανών και Τούρκων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, απο την οικογενειακή ζωή, την εκπαίδευση, την ανεργία κ.τ.λ. που συνήθως είναι αξεπέραστα και οδηγούν στην οδό της βίας.

Εν τω μεταξύ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan πρότεινε κατά την επίσκεψη του στη Γερμανία να δημιουργηθούν τουρκικά σχολεία με Τούρκους καθηγητές.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε εκθέσεις τους υπογραμμίζουν πως είναι αρκετά ταραγμένη η σχέση μεταξύ των Τούρκων και των Γερμανών - και μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου.



http://www.spiegel.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια: