Παρασκευή, Φεβρουαρίου 8

ΜΕΤΕΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 1ου Γυμνασίου Πύργου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2008


Απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κοντογιάννη




Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κοντογιάννη με θέμα τη μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου Πύργου, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:


«Με την ερώτησή σας, συνεχίζουμε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, τη συζήτηση που εδώ και τρεις μήνες, έχουμε ανοίξει μαζί με την κοινωνία του Πύργου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την κατασκευή των αιθουσών, τις οποίες αποφασίσαμε, στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου με τις δύο επισκέψεις μου εκεί.
Θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει η απόφαση της 27ης Νοεμβρίου 2007 για τη χρηματοδότηση της αγοράς των είκοσι αιθουσών, με το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ. Το Υπουργείο στη συνέχεια, αφού ενέκρινε τη δαπάνη αυτή, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αποφάσισε να στείλει τη συγκεκριμένη δαπάνη, στη Νομαρχία της Ηλείας και με νεότερο έγγραφό του, εντός του Ιανουαρίου, να υποδείξει και τη διαδικασία αγοράς των συγκεκριμένων αιθουσών. Αυτή η επιλογή έγινε, για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, έτσι ώστε άμεσα να εγκατασταθούν οι μαθητές σε αυτές τις αίθουσες. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς μου στον Πύργο, είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά λεπτομερώς και να συμφωνήσουμε με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ότι αυτή ήταν η συντομότερη και η ασφαλέστερη διαδικασία για να απαλειφθεί το φαινόμενο της διπλοβάρδιας. Διαπιστώνω, ότι δεν έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες.
Αυτό δε σημαίνει ότι από την πλευρά του Υπουργείου έχει επιδειχθεί κάποια αδιαφορία. Αποτελεί σταθερή πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η χρηματοδότηση της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με σημαντικές δαπάνες, έτσι ώστε να έχουν μία ταχύτητα αντιδράσεων. Πέραν δηλαδή των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ, τα οποία εμείς εκδώσαμε για το συγκεκριμένο σχολείο, μέσα στο 2004 διετέθησαν εξακόσιες χιλιάδες (600.000) ευρώ, το 2005 οκτακόσιες χιλιάδες (800.000) ευρώ, το 2006 επίσης οκτακόσιες χιλιάδες (800.000) ευρώ και το 2007, στη συγκεκριμένη Νομαρχία διετέθη ένα εκατομμύριο πεντακόσιες σαράντα χιλιάδες (1.540.000) ευρώ. Δεν πρόκειται δηλαδή για έλλειψη πόρων και αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, αλλά χρειάζεται ένας συντονισμός με την πρωτοβουλία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νομαρχίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο ευτυχές αποτέλεσμα της άμεσης παράδοσης των είκοσι αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο του Πύργου».
Κατά τη δευτερολογία του, ο Υφυπουργός, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
« Κύριε συνάδελφε, υλοποιείται ένα τεράστιο έργο στην εκλογική σας περιφέρεια, στο νομό Ηλείας, από την πλευρά του ΟΣΚ, σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτήσεις, στις οποίες, αναφέρθηκα. Στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης σχολικών μονάδων από τον ΟΣΚ, έχει προγραμματιστεί, σειρά νέων σχολικών μονάδων στο νομό Ηλείας. Πάντως σας βεβαιώνω για το συγκεκριμένο σχολείο που ρωτάτε, ότι ήδη εκπονείται μελέτη, από τον ΟΣΚ για το 1ο Γυμνάσιο Πύργου και θα αντιμετωπίσουμε και την ανάγκη λειτουργίας του Λυκείου, είτε με την αγορά καινούριου οικοπέδου, το οποίο θα μας διαθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε με τη λειτουργία του στο συγκεκριμένο χώρο. Σας βεβαιώνω λοιπόν, ότι αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του 1ου Γυμνασίου, θα συσκεφθούμε ξανά επιτοπίως, στον Πύργο, για να επιλέξουμε σε συνεργασία με τον κ. Νομάρχη και τον κ. Δήμαρχο, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, την καλύτερη δυνατή λύση και σας βεβαιώνω ότι αυτή θα ακολουθήσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια: