Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Τώρα δεν υπάρχει Τάσσος...


Τώρα δεν υπάρχει Τάσσος...


THN TEΛΕΥΤΑΙΑ πενταετία, ο διεθνής παράγοντας εκτόνωσε όλη την εκδικητικότητα και την εχθρικότητά του σε βάρος των δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού.

Αποενοχοποίησε την Τουρκία, έφερε στην επιφάνεια τη δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, έκλεισε τα μάτια στα τετελεσμένα της εδώ εγκάθετης ηγεσίας, συνέβαλε ενεργά στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους.Και όλα αυτά με ποιο πρόσχημα; Την απόρριψη του σχεδίου Ανάν και την «άκαμπτη και αδιάλλακτη» πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου.


Προφάσεις εν αμαρτίαις. Ανεξάρτητα από τα λάθη του απερχόμενου Προέδρου, ανεξάρτητα από τα διαχρονικά λάθη της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, κύρια και αμετακίνητη αιτία της μη λύσης του Κυπριακού ήταν η Τουρκία, η κατοχή της, η αδιαλλαξία της, τα επιδρομικά σχέδιά της εναντίον της Κύπρου.Έφθασε, όμως, η ώρα και τα άλλοθι να εκλείψουν και οι αιτιάσεις να διαψευσθούν και τα παραμύθια του διεθνούς παράγοντα να τερματισθούν.Το Σάββατο, αναλαμβάνει τη διαχείριση του Κυπριακού ηγέτης ο οποίος ούτε αδιάλλακτος μπορεί να χαρακτηρισθεί, ούτε οπαδός της διχοτόμησης να στιγματισθεί, ούτε εχθρός των Τουρκοκυπρίων να κατηγορηθεί, ούτε εθνικιστής και σοβινιστής να περιγραφεί.


Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ό,τι ίσως καλύτερο και γνησιότερο μπορεί να θεωρηθεί της βούλησης του κυπριακού Ελληνισμού, να επιδιώξει συμβιβασμό και να διαπραγματευθεί την επανένωση.Τα ψέματα, λοιπόν, για τον ξένο παράγοντα παίρνουν τέλος. Τα άλλοθί του εξαφανίζονται. Και οι μύθοι του καταρρέουν. Ούτε τα Ηνωμένα Έθνη ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο μπορούν πλέον να μιλούν για έλλειψη καλής θελήσεως από την ελληνοκυπριακή πλευρά ή τον ηγέτη της, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Ο κυπριακός λαός, με την ετυμηγορία του, ανέδειξε ηγέτη λύσης, έδειξε ότι θέλει λύση.Πώς θα ανταποκριθεί ο διεθνής παράγοντας και κυρίως η Τουρκία και η εγκάθετη ηγεσία εδώ;


Η μπάλα πια βρίσκεται στο δικό τους γήπεδο και είναι αυτοί που καλούνται να δώσουν δείγματα γραφής, ότι επιθυμούν και θα επιδιώξουν δίκαιη και λειτουργήσιμη λύση. Ο διεθνής παράγοντας καλείται να βοηθήσει τη νέα ηγεσία της Κύπρου, η οποία απέδειξε διαχρονικά ότι θέλει λύση, να βρει λύση. Καλείται να πιέσει την τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί στην απαίτηση για λύση του προβλήματος.


Καλούνται και η Άγκυρα και ο Ταλάτ να αποδείξουν ότι θέλουν λύση και όχι νομιμοποίηση της διχοτόμησης.Τώρα δεν υπάρχει Τάσσος Παπαδόπουλος να του φορτώνουν αδιαλλαξία, ακαμψία, εθνικισμό και εμμονή σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος. Τώρα δεν υπάρχουν πια αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα. Υπάρχει ηγέτης να διαπραγματευθεί σοβαρά, αλλά υπάρχουν και όρια από τα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει.Να δούμε τώρα πώς θα συμπεριφερθούν οι Φαρισαίοι και πόσο μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο τους για την εξεύρεση δίκαιης λύσης. Τα άλλοθι και τα ψέματά τους τέλειωσαν...

Πηγή:
http://www.simerini.com.cy/images/v2/simerini_logo.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια: