Τρίτη, Φεβρουαρίου 26

Συνέχεια από το σχέδιο Ανάν



Συνέχεια από το σχέδιο Ανάν

Μια νέα διαπραγμάτευση για λύση του Κυπριακού θα αρχίσει πιθανόν τον Απρίλη και μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει δυνατότητα για λύση.

Αυτό δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εκτιμώντας ότι η εκλογή του νέου Προέδρου της Κύπρου αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, ο κ. Ταλάτ είπε ότι η λύση εξαρτάται από τη θέληση της ε/κ πλευράς να μοιραστεί εξουσίες με τους Τ/κ στη βάση της πολιτικής ισότητας.

"Το σχέδιο Ανάν ήταν η τελευταία πρόταση στο τραπέζι. Τα πράγματα πρέπει να ξεκινήσουν από εκείνο το σημείο. Κάθε διαπραγματευτική διαδικασία επαναρχίζει από το σημείο που σταμάτησε", είπε ο Τ/κ ηγέτης. Επεσήμανε εξάλλου, ότι όσο περνούν τα χρόνια "ακόμα και οι Τ/κ συνηθίζουν την κατάσταση και μπορεί να μην δώσουν εκείνη τη λαϊκή υποστήριξη που χρειάζεται για τη λύση". Ο Ταλάτ εκτίμησε ότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και πως "τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το παράθυρο ευκαιρίας που προσφέρεται γιατί μπορεί να είναι το τελευταίο. Ειλικρινά, πιστεύω αυτό που λέω", συνέχισε.

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Κύπρο, είπε ότι η εκλογή Χριστόφια δίνει ελπίδα "ύστερα από πέντε χαμένα χρόνια κατά τα οποία οι δύο πλευρές απομακρύνθηκαν περαιτέρω". Πρόσθεσε ότι μέχρι τον Απρίλη αναμένεται η κάθοδος ομάδας από τον ΟΗΕ για να αξιολογήσουν την ετοιμότητα των δύο πλευρών για διαπραγμάτευση.


http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=181711&-V=latestnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: