Σάββατο, Φεβρουαρίου 23

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ NIMIC



Тоа најотворено се заговара со забраната за слободна употреба на зборовите „Македонија“ и „македонски“. Значи, да нема македонска држава, македонски народ, македонски јазик, македонска култура, македонски песни, па дури ни македонско вино или сирење. Непримерно, непотребно и невозможно. Не случајно токму годинава се одбележува Годината на македонскиот јазик како државен проект
Αύριο Κυριακή, στα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας (Νίκολα Γκρούεφσκι πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Ράντμιλα Σεκερίνσκα αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης -SDSM- Αλί Αχμέτι αρχηγός της Ένωσης για τη Δημοκρατική Ένταξη -DUI- και Μέντουχ Θάτσι αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών - DPA), παρόντος και του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για να καθοριστεί η θέση της χώρας σχετικά με την πρόταση για εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, που υπέβαλε την Τρίτη ο ειδικός εκπρόσωπος του γ.γ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες από τα Σκόπια λένε ότι η απάντηση θα είναι αρνητική σχετικά με την πρόταση του ειδικού εκπρόσωπου του γ.γ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.


Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το συνταγματικό μας όνομα γραφούν σήμερα οι εφημερίδες στα Σκόπια.
Αν αλλάξουμε το όνομα θα χάσουμε τη μακεδονική μας γλωσσά και τη μακεδονική μας κουλτούρα, επίσης αναφέρουν ότι με αλλαγή του ονόματος θα πάψουμε να υπάρχουμε ως μακεδονικό έθνος και ως μακεδονικός λαός, τονίζουν τα δημοσιεύματα.

ΠΗΓΗ:HRI,dnevnik


Δεν υπάρχουν σχόλια: