Σάββατο, Ιουλίου 19

«Αντισταθείτε σε όσους προσπαθούν να σας πείσουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει»

Σκληρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην αρχαία Ολυμπία.

Ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την στάση του στις τελευταίες εξελίξεις και εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητά του για την συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, χωρίς συμβιβασμούς.

Ο κ.Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του δήλωσε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ ότι έγιναν λάθη, πως υπήρξαν καθυστερημένες παρεμβάσεις και πως υπήρξαν συμπεριφορές που αντιβαίνουν τις αρχές της παράταξης. Τόνισε δε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις αρχών.

Επιτιθέμενος κατά του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός τόνισε:

"Οι πολίτες το ξέρουν πολύ καλά. Τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα (τα χρέη,τα ελλείμματα, η ακρίβεια, η ανεργία, η διαφθορά) είναι "επιτεύγματα" ενός καθεστωτικού παρελθόντος.

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις που αποκαλύπτονται, ερευνώνται και αντιμετωπίζονται σήμερα (παραδικαστικό, Χρηματιστήριο, ΔΕΚΑ, Κτηματολόγιο, Εξοπλιστικά, ΤΟΡ - Μ1, "Ζήμενς") γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν στο χθες", λέγοντας πως "για πολλά χρόνια,η "μίζα" ήταν κυβερνητική οδηγία, η παρανομία γινόταν ανεκτή, οι υπαίτιοι προστατεύονταν ακόμη και με νομοθετικές ρυθμίσεις".

Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ταυτόχρονα, όλα όσα χρειάζεται να γίνουν στη Βουλή: Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση "Ζήμενς" θα συγκροτηθεί με κυβερνητική πρωτοβουλία όταν ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο

Επισήμανε ακομη, ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες,που προσκρούουν στις αρχές,στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και στα ζητούμενα της κοινωνίας, ενώ τόνισε με έμφαση ότι δεν συμβιβάστηκε και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί "με πιέσεις, που αντιμάχονται το εθνικό, το κοινωνικό, το συλλογικό συμφέρον. Είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη σας. Δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών".

Αναφερόμενος στα σημερινά προβλήματα των νέων τους κάλεσε να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα, τους προέτρεψε να αρνηθούν αυτούς που τους αρνούνται και να αγνοήσουν αυτούς που τους αγνοούν, αλλά και να αμφισβητήσουν αυτούς που τους αμφισβητούν.

"Αντισταθείτε στη μοιρολατρία και τις φοβίες. Αντισταθείτε στην απαξία και τη συντήρηση.Αντισταθείτε σε όσους προσπαθούν να σας πείσουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Απαντήστε με αισιοδοξία, με όραμα, με νέες ιδέες.
Απαντήστε με προτάσεις, με δράσεις, με τόλμη", ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους νέους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μανία της ερημοποίησης ή γιατί το κράτος, τα παρασιτικά ιερατεία του, οι δασικοί και τα λαμόγια τουρισμού και μεταλλαγμένων ΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΡΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΙΔΩΝ:
Αν ξεφυλλίσετε καθημερινά τις εφημερίδες της ΗΛΕΙΑΣ θα εκπλαγείτε από τα πόσα στρέμματα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αποχαρακτηρίζονται...
Θα εκπλαγείτε από πόσα στρέμματα μπορούν πλέον να χτιστούν & να τσιμεντωθούν ή να αξιοποιηθούν ανάλογα...
Τα βλέπει & τα αξιολογεί μόνο ο δασάρχης της περιοχής - ο οποίος παρεπιπτόντως έδωσε άδειες παρόμοιες ώστε να χτιστούν σπίτια αμέτρητα στο ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ, μια περιοχή NATURA απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς & ιστορικής & αρχαιολογικής σημασίας.
Στις τελευταίες σελίδες της ηλεκτρονικής σελίδας
www.patrisnews.gr, θα δείτε συνεχείς τέτοιους αποχαρακτηρισμούς δασών..
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του...

Ανώνυμος είπε...

Νομαρχία, δήμοι, κτλ έχουν μεγάλη ευθύνη.