Δευτέρα, Οκτωβρίου 31

Ετοιμάζουν τεμαχισμό της Ελλάδας


Μετά τις σημερινές δηλώσεις- προτροπή του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν για δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (SEZ) που θα έχουν διαφορετικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς από την υπόλοιπη Ελλάδα αρχίζουν να γίνονται ορατοί οι πραγματικοί στόχοι του προγράμματος φτωχοποιήσης. Απώτερος στόχος ειναι ο τεμαχισμός της Ελλάδας και η μεταβίβαση της σε ξένα επιχειρηματικά χέρια που θα καθορίζουν και θα κατευθύνουν τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή φέουδο.

Οι ειδικές οικονομικές ζώνες είναι ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές που θεωρούνται ξένο έδαφος. Για να εξυπηρετούν τις άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν απαλλαγή από τελωνειακούς ή άλλους φόρους και διαφορετικό εργασιακό καθεστώς. Οι Special Economic Zones καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα οικονομικών- επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως, ζώνες ελεύθερου εμπορίου σε αστικές περιοχές, ζώνες μεταποίησης προς εξαγωγή, βιομηχανικά πάρκα, ανεξέλεγκτα λιμάνια, κ.α.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορεί για παράδειγμα, ο νομός Ροδόπης να χαρακτηριστεί βιομηχανικό πάρκο και μια Τουρκική επιχείρηση επιχορηγούμενη από το ελληνικό κράτος με υποδομές ή κεφάλαια να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ή να προσλάβει Τούρκους πολίτες ως εργαζόμενους χωρίς να ελέγχεται από το Ελληνικό Κράτος. Επίσης, στο κέντρο της Αθήνας μια πολυεθνική εταιρία θα μπορεί να ανοίξει καταστήματα χωρίς να πληρώνει φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους (που μπορεί να είναι και αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής) στο Ελληνικό κράτος,κ.α.
Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, η Ελλάδα θα τεμαχιστεί και μέσα σε λίγα χρόνια θα εξελιχθεί εκ των πραγμάτων σε “συνοικίες” ξένων κρατών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παραλιακό χωρίο Shenzhen στην κίνα που μέσα από την  εισαγωγή των εν λόγω ρυθμίσεων    σε 20 χρόνια εξελίχθηκε σε πόλη 10 εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: