Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

Λεφτά υπάρχουνε, βρέθηκαν για τις τράπεζες δισ, τρισ...


Αν κάτι βγήκε από την χθεσινή συνάντηση Μερκελ- Σαρκοζι στο Βερολίνο αυτό είναι η αποφασιστικότητα να σωθούν οι τράπεζες με την έγχυση δημόσιου χρήματος.

Όπως φαίνεται και από τις εξελίξεις οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου κατέληξαν σε συμφωνία, έδειξαν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους, με την άμεση διάσωση της τράπεζας Dexia, δεδομένου ότι εθνικοποιούνται οι δραστηρίοτητες της τράπεζας από κάθε εμπλεκόμενη χώρα με την συνολική κρατική εγγύηση να φθάνει το πόσο των € 90 δισεκατομμυρίων.

Την ίδια ώρα, η εδώ και 18 μήνες; προσπάθεια της Ευρώπης να σώσει την Ελλάδα από την πτώχευση συνεχώς -κάπου σκοντάφτει- καθώς χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου πουληθούν όλα, χωρίς να το αντιληφθεί ο ελληνικός λαός.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι πως μπορεί να βρίσκονται με συνοπτικές διαδικασίες € 90 δισ για την διάσωση της Dexia και από την άλλη πλευρά τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να έχουν βάλει την Ελλάδα σε μια μόνιμη κατάσταση αφερεγγυότητας, μέσω του μαρτυρίου των δόσεων, προκειμένου να εκταμιευθούν τα €110 δισ του δανείου που ούτως η άλλως κατευθύνονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων της χώρας.

Συνεπώς, την ευθύνη, στο ακέραιο, για την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα και κατ επέκταση η ελληνική κοινωνία φέρει η ελληνική κυβέρνηση καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει από το παιχνίδι κερδοσκοπίας, που έχει στηθεί με την ανοχή της,(με μοχλό την Ελλάδα), για να εξυπηρετηθούν διεθνή οικονομικά συμφέροντα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και των ελληνικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: