Κυριακή, Οκτωβρίου 2

Αυτό είναι μια ένδειξη του πόσο μακριά είμαστε από την νέα μεταπολίτευση

H πρωτοφανής και πολυδιάστατη κρίση που διέρχεται η χώρα εκτός από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο 80% του πληθυσμού είναι και απειλή για την ελληνική δημοκρατία.

Σε όλη τη χώρα και σε κάθε επίπεδο η κοινωνία σύρεται σε αδιέξοδα μέσα από καθεστωτικές πρακτικές και μεθοδεύσεις που δεν έχουν ειλικρινή σχέση με την δημοκρατία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το εγχώριο κατεστημένο της διαπλοκής που για χρόνια πλαισίωνε την δομή της διακυβέρνησης προσπαθεί σήμερα να επιβιώσει χρησιμοποιώντας την ίδια προπαγανδιστική μηχανή, δεδομένου ότι δεν έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Το μοναδικό που τους ενδιαφέρει είναι να μεταφέρουν το χθες στο αύριο παριστάνοντας τους πόντιους πιλάτους, λες και δεν ήταν ποτέ στο team των αποτυχημένων.

Οι θεματοφύλακες του πελατειακού κράτους και της διαπλεκόμενης συναλλαγής προσπαθούν να “πατήσουν” στα ερείπια που αφήνει η ισοπεδωτική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου για να ισχυροποιηθούν πολιτικά.

Με βάση τα κυκλοφορούντα, στον τύπο, δεδομένα, δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία, η διαπλοκή των οργανωμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων επιδιώκει να αιχμαλωτίσει την λαϊκή κυριαρχία προκειμένου να εξυπηρετήσει σε βάρος όλων των υπολοίπων όλα όσα διαχρονικά έχουν πλήξει τα συμφέροντα του τόπου.

Κάθε σκεπτόμενος πολίτης πρέπει να πει όχι στα παιχνίδια της διαπλοκής, της συναλλαγής και της διαφθοράς, νέα μεταπολίτευση χωρίς «κοινωνική συμφωνία» είναι αδύνατον να προκύψει.

Το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Είναι πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: