Δευτέρα, Οκτωβρίου 24

Ο κλήρος έλαχε στην Ελλάδα

Η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς κυβέρνησης και ΕΕ να χρεωθεί εξ ολοκλήρου ο ελληνικός λαός το κόστος της δική τους αποτυχίας δεν ξενίζει όσους έχουν παρακολουθήσει τον τρόπο που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Αυτή η ηθική θέλει την ανακατανομή των εισοδημάτων υπέρ των ισχυρών, σε κάθε επίπεδο, ανεξάρτητα αν αυτό οδηγεί σε αύξηση των ανισοτήτων και σε περιορισμό της δημοκρατίας. Για να είναι σύμφωνα με τα εν λόγω πρότυπα βιώσιμη μια χώρα χρειάζεται να μειώσει το κόστος εργασίας, να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, την απασχόληση, τη δημοκρατία ως τρόπο ζωής.

Τι βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, είδαμε την κυβέρνηση Παπανδρέου να ψηφίζει νόμους που μειώνουν περαιτέρω το εργατικό εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, είδαμε να ενοχοποιούνται οι φίλαθλοι που ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας στα γήπεδα, είδαμε να γίνονται δολοφονικές επιθέσεις σε εργαζόμενους που διαμαρτύρονται, βλέπουμε ότι γίνεται προσπάθεια, μέσω του κουρέματος στα κεφαλαιακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων να συρρικνωθεί το κοινωνικό κράτος, να απαξιωθούν οι δημόσιοι θεσμοί, κ.α.

Πως λοιπόν θα μπορέσει να λειτουργήσει μια χώρα με εκατομμύρια ανθρώπους άνεργους, χωρίς ευκαιρίες, δεν θα αναγκαστούν να εργαστούν για ένα κομμάτι ψωμί προκείμενου να επιβιώσουν. Δεν θα πουλήσουν τα υπάρχοντά τους για λίγα χρήματα; Τι όνειρα μπορεί να κάνει μια κοινωνία μηδενικών επιλόγων; Μπορεί ο καθένας ή μια χώρα να λειτουργήσει ελεύθερα και δημιουργικά όταν το -εγώ- είναι “πολτοποιημένο” επειδή άλλοι επέλεξαν την μοίρα τους ;

Όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα, όχι τυχαία, οδηγείται σε υποβάθμιση σοκ επικών διαστάσεων. Αν τα μέτρα περάσουν από την -ανυπόταχτη Ελλάδα-, τότε εύκολα θα εφαρμοστούν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Επειδή πλέον λίγη σημασία έχει να “ψελλίζουμε” θέσεις ή να αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε ως εδώ,τώρα είναι η ώρα για αντί-δράσεις, αν φυσικά θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα λεύτερη και δημοκρατική.

-Ο ελληνικός λαός ή θα παλέψει για την απελευθέρωσή του ή θα υποταχθεί στην μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης-.

Η επιλογή είναι δική μας, η ιστορία περιμένει να πούμε το μεγάλο όχι σε όλους όσους θέλουν να ευτελίσουν έναν λαό ολόκληρο με πολιτικά μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: