Τρίτη, Οκτωβρίου 4

Η το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ή θα χρεοκοπήσουμε

Πρόσφατα η κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει την εργασιακή εφεδρεία ανακοίνωσε δια του κυβερνητικού εκπρόσωπου Η. Μόσιαλου και του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη ότι“ τα ταμιακά αποθέματα του δημοσίου επαρκούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου”

Αν οι πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης ότι “ τα ταμιακά αποθέματα του δημοσίου επαρκούν μέχρι τα μέσα -αυτού- του Οκτωβρίου” ισχύουν και δεδομένου ότι η ευρωομάδα χθες αποφάσισε να πάει στον Νοέμβριο η απόφαση για εκταμίευση της 6ης δόσης το ελληνικό δημόσιο τις επόμενες μέρες πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών.

Αν τελικά δεν γίνει στάση πληρωμών κάποιος εισαγγελέας πρέπει να διατάξει υποχρεωτικό έλεγχο της οικονομικής διαχειρίσεως του υπουργείου οικονομικών για τα τελευταία 2 χρόνια καθώς εκ των πραγμάτων θα αποδειχθεί ότι η απειλή της χρεωκοπίας αιωρείται για να προωθούνται συγκεκριμένοι πολιτικοί στόχοι, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό επειδή η αναβλητικότητα αυξάνει τις αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να αποφύγει την χρεωκοπία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: