Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Ο Παπανδρέου, επειδή διαλύει το ΠΑΣΟΚ, διαλύει και την Ελλάδα

Είναι φανερό, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα και τις κοινωνικές τάσεις ότι οποτεδήποτε κι αν διεξαχθούν εκλογές το πασοκ θα αποσυνθεθεί δεδομένου ότι η εκλογική του βάση θα συρρικνωθεί όχι μόνο εξαιτίας της έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας άλλα και επειδή υποχωρούν,χωρίς μεταστροφή, τα ιδεολογικά και κομματικά κριτήρια ταύτισης.

Αν το εκλογικό ποσοστό του πασοκ είναι κάτω από 15%, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, η επόμενη μέρα θα στείλει πάνω από 100 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκτός βουλής με ότι αυτό συνεπάγεται για το πολιτικό τους μέλλον.

Οι παραπάνω σκέψεις μπορεί να είναι υποθετικές στηρίζονται όμως στην σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και σίγουρα είναι εις γνώση των επικοινωνιολόγων που έχουν αναλάβει την προβολή του πασοκ.

Συνεπώς, το ερώτημα που τίθεται είναι τι επιδιώκει το κυβερνών κόμμα;

Είναι ευρέως γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό πολλά στελέχη της κομματικής βάσης του πασοκ έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για την πολιτική πορεία που έχει επιλέξει ο αρχηγός τους, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κόμματος, καθώς η πολιτική που ακολουθεί, όπως λένε, δεν έχει καμιά σχέση με το κοινωνικό – πατριωτικό πασοκ του μακρινού παρελθόντος και τα κομματικά όργανα έχουν απαξιωθεί εντελώς.

Το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι: Που το πάει ο Παπανδρέου;

Γιατί καταστρέφει τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια της πατρίδας μας;

Πως μετά απ όλα όσα συμβαίνουν το πασοκ θα παράγει πολιτική ή πως θα παρέμβει στην κοινωνία;

Μήπως θέλει να διαλύσει το πασοκ και κατ επέκταση τη χώρα;

Αν προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε την άρνησή του να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές θα διαπιστώσουμε ότι “ο βασιλιάς είναι γυµνός”. Παρά την υπερκομματική και μαζική απαίτηση των Ελλήνων για εκλογές και αλλαγή πολιτικής προσπαθεί, μετερχόμενος παντοίων τρόπων, με συµβιβασµούς, εξευτελισµό της χώρας, παραποιήσεις της αλήθειας, με καταστολή, κ, α. να διατηρήσει τη νοµή της εξουσίας, χάριν της εξουσίας, ανεξάρτητα αν αυτό καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν και ανεξαρτήτου θελήσεως του σημερινού πρωθυπουργού (και όπως όλα δείχνουν, τελευταίου της δυναστείας των Παπανδρέου) την επόμενη των εκλογών το κοινό αίσθηµα θα βάλει το πασοκ στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι αν το πασοκ μείνει ολόκληρη την τετραετία η ζημιά για την χώρα είναι πολύ πιθανό να είναι μη αναστρέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: