Τρίτη, Οκτωβρίου 25

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον Ελληνικό Λάο

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου θα κλιθεί να δώσει την ψήφο της για αποφάσεις που θα ληφθούν λίγο αργότερα σε επίπεδο ηγετών Ε.Ε.

Δεδομένου ότι πριν από ένα μήνα το Γερμανικό κοινοβούλιο είχε ψηφίσει την διεύρυνση του EFSF και το 2ο πακέτο δανεισμού για την Ελλάδα, η τροπή των πραγμάτων δείχνει ότι οι τρέχουσες αποφάσεις έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με το θεσμικό σύστημα της ΕΕ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέτει τις γενικές προτεραιότητες της ΕΕ χωρίς να έχει νομοθετική εξουσία, η νομοθετική εξουσία ανήκει στα εθνικά κοινοβούλια που κυρώνουν ή απορρίπτουν τις συμφωνίες.

Η εξέλιξη δεν εξηγείται λογικά και σίγουρα πρέπει να δοθεί μιαν απάντηση στον ελληνικό λαό από την ελληνική κυβέρνηση δεδομένου ότι την ώρα που το Γερμανικό κοινοβούλιο γνωρίζει και ψηφίζει το τελικό κείμενο της συμφωνίας ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά την συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια δήλωσε ότι “ βρισκόμαστε στη μέση της διαπραγμάτευσης, συνεχίζεται μια σκληρή διαπραγμάτευση, και σε τεχνικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: