Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Σοκ και δέος

-Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Αθήνα καθώς το ζήτημα της απομάκρυνσης χιλιάδων εργαζόμενων προβλήθηκε από τα μμε παντού, μάλιστα στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης ήταν πρώτη είδηση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των περισσότερων εφημερίδων. Πρόκειται για εξέλιξη αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και φανερώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ωθεί την “τέλεια καταιγίδα”


-Τι ψάχνει τελικά η Tουρκία στην ανατολική μεσόγειο;

Μήπως προκαλεί τεχνητή ένταση για να ωθήσει την Ελλάδα σε παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ότι αφορά στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), δεδομένου ότι θέλει να αποκτήσει θαλάσσια σύνορα με την ΑΟΖ της Αιγύπτου, αποκόβοντας έτσι την Ελλάδα από την Κύπρο! Eιναι επίσης γνωστό οτι τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας Κύπρου υποστηρίζει η γεωγραφική παρουσία του Καστελόριζου. Tο ζήτημα είχε θέσει με συνέντευξή του ο Τούρκος ΥπΕξ τον περασμένο Μάρτιο, σχετικά είχε πει, "το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο, η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις, σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης"

-Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα ( enet.gr) το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε ισχύ η “υγειονομική ταυτότητα του μετανάστη” Μέσω της «υγειονομικής ταυτότητας» η ελληνική κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει από το παράθυρο όλους όσους βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας δεδομένου ότι αν ο εργοδότης απασχολεί μετανάστη χωρίς άδεια παραμονής δεν θα πληρώνει πρόστιμο επειδή τον απασχολεί, θα πληρώνει πρόστιμο επειδή δεν θα έχει την υγειονομική ταυτότητα.
Είναι προφανές ότι έχουν βάλει πλώρη να αναπτύξουν το δικό τους κοινωνικό μοντέλο που θα στηρίζεται στους λαθρομετανάστες.


-Σε πολλά χωριά της Ηλείας τα καφενεία ανάβουν τα φώτα αφότου πέσει το πυκνό σκοτάδι. Σιγά- σιγά γυρίζουμε στην δεκαετία του '60


Δεν υπάρχουν σχόλια: