Τετάρτη, Νοεμβρίου 19

ΗΛΕΙΑ: Η λεηλασία του αμμοχάλικου

Παράνομες αμμοχαλικοληψίες στα ποτάμια του νομού Ερύμανθο και Αλφειό αλλά και λεηλασία των αδρανών υλικών που τοποθετήθηκαν σε ντεπό μετά τις εργασίες στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων την περασμένη χρονιά καταγγέλλουν κάτοικοι του νομού Ηλείας.


Όσον αφορά στη διαχείριση των αδρανών υλικών οι πληροφορίες λένε ότι τοποθετήθηκαν σε ντεπό με σκοπό να γίνει δημοπρασία και να πουληθούν στους ενδιαφερόμενους, όμως τη φετινή χρονιά σε αρκετά από τα σημεία τοποθέτησης χιλιάδες κυβικά και ανυπολόγιστης αξίας αμμοχάλικο εξαφανίστηκε. Πολίτες στο χωριό Καλλίκωμο Ηλείας έχουν φωτογραφίσει φορτηγά και μηχανήματα με την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας που αφαίρεσαν, χωρίς άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, παράνομα το χαλίκι.


Παράλληλα, πολίτες της ορεινής Ηλείας με επιστολή τους, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στο γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου οικονομικών ότι στον ποταμό Ερύμανθο πραγματοποιούνται παράνομα αυθαίρετες επεμβάσεις και αφαιρούνται τόνοι αμμοχάλικου από συγκεκριμένες εταιρίες τις οποίες και κατονομάζουν.


Oι τοπικές αρχές της κτηματικής εταιρείας κάνουν λογο για μη ελεγχόμενη κατάσταση, κύρια επειδή δεν διαθέτουν προσωπικό.

Κάτοικοι στην παραποτάμια περιοχή αναφέρουν ότι σε μεγάλο βαθμό οι παρεμβάσεις που έγιναν την περσινή χρονιά στα πλαίσια των αντιπλημμυρικών έργων στον Αλφειό ποταμό έγιναν άναρχα χωρίς να ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές μελέτες. Υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις είχαν ως κύριο στόχο την συλλογή αμμοχάλικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: