Δευτέρα, Νοεμβρίου 10

Η οικονομική κρίση στην Αργεντινή

Σε δύσκολη θέση φαίνεται να έχει βρεθεί η κυβέρνηση της Aργεντινής καθώς όλο και περισσότερες είναι οι βιομηχανίες που κλείνουν οδηγώντας σε απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση είναι κατά των απολύσεων και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας με σκοπό την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων.



Ο υφυπουργός εργασίας της χώρας θεωρει ότι είναι σημαντικό να ξεπεραστεί σε αυτό το στάδιο η κρίση με τις λιγότερες απώλειες επειδη ελπιζει ότι μετά το Φεβρουάριο θα υπάρξουν εξελίξεις.


Ο υφυπουργός εργασίας της Αργεντινής δήλωσε ότι η προσέγγιση που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2009 από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των US Barack Obama θα είναι θεμελιώδης για να φανεί αν θα ξεπεραστεί γρήγορα η κρίση ή θα συνεχίσει να είναι σοβαρή όπως προβλέπουν οι οικονομολόγοι.

Η σύνοδος κορυφής του G20 που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα (15 Νοεμβρίου) στις usa θα προσδιορίσουν εάν στην παρούσα φάση θα γίνει αποδεκτό το πακέτο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης με θέσπιση ορίων στον τομέα του εμπορίου και περιορισμό της ελεύθερης αγοράς που είναι αίτημα πολλών κυβερνήσεων για να μπορέσουν να ελέγξουν την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: