Τετάρτη, Νοεμβρίου 26

Χωρίς σχέδιο το « αθλητικό επιχειρείν» στην Ηλεία

Στο πλαίσιο υποστήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αθλητικό τομέα η οπαπ α.ε ως συντονιστής, με τη συνεργασία του «αθλητικού επιχειρείν», της ΓΓΑ και άλλων φορέων υλοποιούν σε εθνικό επίπεδο προγράμματα που σκοπό έχουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και της αθλητικής επιχειρηματικότητας.
Για το σκοπό αυτό στην Ηλεία υπάρχει και σχετικό γραφείο του οπαπ, το οποίο όμως υπολειτουργεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει καμιά μελέτη και κανένας προγραμματισμός για ανάπτυξη με βάση τις δυνατότητες της περιοχής. Εκτός αυτού, οι ελάχιστες δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν μέχρι σήμερα δόθηκαν σε «ελάχιστους εκλεκτούς» και στην πλειοψηφία τους αφορούσαν άδειες καταστημάτων για το «πάμε στοίχημα»



Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες που ζήτησαν πληροφορίες για τα προγράμματα χρηματοδότησης ώστε έτσι να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον αθλητικό τομέα δηλώνουν ότι για αδιευκρίνιστους λόγους αντιμετωπίστηκαν αδιάφορα. Έκτων αυτών έχει παρατηρηθεί ότι, ως σήμερα δεν έχει γίνει από τους αρμόδιους καμιά συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού της Ηλείας.


Και όλα αυτά, τι στιγμή που ο οπαπ έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει επιπλέον 25 εκατ. ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών. Η κατάσταση αυτή προκαλεί εύλογα έντονο προβληματισμό, μάλιστα αρκετοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για τις πραγματικές αιτίες της άσχημης εικόνας που παρουσιάζει μια εταιρία που έχει υποχρέωση να στηρίζει τον αθλητισμό και την αθλητική επιχειρηματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: