Τρίτη, Νοεμβρίου 11

«Παγώνει το Σκοπιανό»

Τις ελληνικές παρατηρήσεις, πάνω στις προτάσεις που έχει μεταφέρει στις δύο πλευρές ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της διαφοράς στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ, θα μεταφέρει σήμερα Τρίτη ο διαπραγματευτής της Ελλάδας πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.


Η ελληνική πλευρά ως γνωστό επιζητά λύση που θα έχει αποκλειστικά και μόνο γεωγραφικό περιεχόμενο (δηλαδή, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), έναντι όλων. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τα Σκόπια σε σχέση με την τελευταία πρόταση. Η απάντηση των Σκοπίων σε σχέση με την πρόταση ενδέχεται να δημιουργήσει ένα νέο πακέτο ιδεών.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία από τον κ. Νίμιτς, μέχρι και την τυπική ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαρακ Ομπάμα στις 20 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια οι προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ την άνοιξη ενδέχεται να παγώσουν το ζήτημα σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.


Το περασμένο Σαββάτου (8/11) στη Βαρσοβία πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ του 2009 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία, στην πόλη Πόζναν ο όμιλος της Ελλάδος από 7 έως 20 Σεπτεμβρίου. Κροατία, Π.Γ.Δ.Μ και Ισραήλ στον όμιλο της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: